Şekerbank

Buğday Üretiminin Her Aşamasında İlçe Tarım Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday Üretiminin Her Aşamasında İlçe Tarım Var
Tofidass

Akhisar’da buğday tarlalarında biçerdöverle hasada İlçe Tarım Müdürlüğü kontrolünde devam ediliyor.

Kasım ayı ortalarından itibaren ekimine başlanan buğday tarlalarında Haziran ayının ilk haftasında hasada başlanmıştı.  Olumsuz iklim koşullarının fazlalığı nedeniyle meyden gelen mantari hastalıklar, 2020 yılını buğday üreticileri açısından zorlu bir üretim sezonunu haline getirdi.

Buna karşın hububat konu uzmanlarından oluşan İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekiplerinin sezon boyunca gerçekleştirdikleri saha gözlemleri ve hastalık kontrolleri neticesinde verilen ilaçlama ilanları sayesinde nispeten daha az verim kayıplarıyla atlatıldığı belirtiliyor. Özellikle hastalık ve zararlı ile yabancı otlara karşı yerinde ve zamanında yapılan mücadele ile birlikte sulama ve kültürel işlemlerin düzgün olarak yapıldığı yerlerde yüksek verimler elde edildiği dile getiriliyor.

Mayıs ayı ortalarında son 60 yıldır görülmeyen ölçekte aşırı sıcak havaların ve bunun hemen ardından başlayan yağışlı dönemde 20 derecelere düşen sıcaklık değerlerinin buğday gelişimini olumsuz etkilediği vurgulanırken, sulama imkanı olmayan yerlerde kısmi verim kayıpları yaşandığı ifade ediliyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekiplerinin bütün zorlu iklim koşulları altında buğday tarlalarında sürvey ve kontrol çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirmeleri sayesinde buğdayın ana zararlısı olan Süneye karşı da sürecin yerinde takip edildiği ve süne populasyonun ilaçlama eşiğine gelmediği belirtiliyor.

Hasadın başlamasıyla birlikte ilçemiz genelinde biçerdöver kontrolleri yapıldığı, hasat sırasında dökme yapan biçerdöverlere gerekli uyarılar yapılarak müdahale edildiği vurgulanırken, hasat sonrasında alınan buğday numunelerde hastalıklar ve süne zararlısı yönünden emgi analizleri yapılacağı ifade ediliyor.

Ayrıca ilçemize uyum sağlaması yönünden yeni çeşitlerin takibinin de yapıldığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın Projesi” kapsamında dağıtımı yapılan buğday tohumluklarından TEKFEN 1013 çeşidinin ekildiği tarlaların tüm sezon boyunca düzenli olarak kontrol edildiği dile getiriliyor.

Bütün üreticilerimize mahsulü bereketli ve kazancı bol bir hasat sezonu dileriz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Tarım makineleri ihracatımızı 17 yılda 20 kat artırdık”Önceki Haber

“Tarım makineleri ihracatımızı 17 yılda...

Antalya’dan Hong Kong’a Blueberry İhracatı BaşladıSonraki Haber

Antalya’dan Hong Kong’a Blueberry İhraca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar