Şekerbank

Bolu’da Hayvanları Koruma Günü Çocuklarla Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’da Hayvanları Koruma Günü Çocuklarla Anıldı
Tofidass

Bolu Mebrure-İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencilerine Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında sokak hayvanlarına verilmek üzere kedi/köpek maması dağıtılarak, hayvan hakları ve nesli tükenen hayvanlar konusunda farkındalık çalışması yapıldı.

Bolu VHO Genel Sekreteri Dr. Adem TURAN; iklim değişikliği, kentleşme baskısı, ihtiyaç fazlası tüketim ve getirdiği israf, tek kullanımlık plastiklerin yaygın olarak tercih edilmesi, aşırı kaynak kullanımına yol açan eski tip tarım ve hayvancılık sistemleri ve yenilenemeyen kaynaklara dayalı sanayi üretimi gibi bir çok sebepten dolayı ekosistemimizin ve habitatın bozulduğuna şahit olduğumuzu ve bunun sonuçlarını bir süredir yaşamaya başladığımızı belirtti.

Dr. Turan; her sabah, sokaklara terk edilmiş, çöplüklerde ve arazilerde başıboş şekilde barınmaya çalışan evcil hayvanların ve bununla beraber bozulan doğal dengenin sonucunda olumsuz etkilenen ve nesilleri tükenen yaban hayvanlarının söz konusu olduğu bir dünyaya gözlerimizi açıyoruz diyerek; bu sorunların “plansız önlemlerle” önlenemeyeceğine, “geçici çözümlerle” çözülemeyeceğine değinerek, günümüz bilim insanlarının, insan, hayvan ve çevre sağlığının geniş bir bakış açısı ile değerlendirildiği bir çalışma ve bilim ortamını tercih etmelerinin önemini vurguladı.

İnsan, hayvan ve çevre sağlığının korunmasındaki anahtar yaklaşım, insan davranışlarının bu manada olumlu sonuçlar doğuracak şekilde değiştirilmesi ile mümkün olacağını ve bu doğrultuda, Bolu VHO olarak çocuk ve gençler ile daha çok bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini belirten Dr. Turan, çalışmalarını duyurmak noktasında verdiği desteklerden dolayı basın mensuplarına ve kuruluşlarına da teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Üretimde Yeni Motto, 'Suya Göre Tarım'dırÖnceki Haber

Tarımsal Üretimde Yeni Motto, 'Suya Göre...

Soğuk Havalarda Egzamaya DikkatSonraki Haber

Soğuk Havalarda Egzamaya Dikkat

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar