BİNGÖL — Bingöl’de ceviz üretiminin geliştirilmesi, verim ve kalitenin artırılması amacıyla İyi Tarım Uygulamaları kapsamında üreticilere yönelik destekleme programı gerçekleştirildi.
Program kapsamında 7 üreticiye yüzde 50 hibe desteğiyle 7 adet çapa makinesi teslim edildi. Destekle tarımsal mekanizasyonun yaygınlaştırılması ve üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
İyi Tarım Uygulamaları kapsamında faaliyet gösteren 10 üreticinin Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu (KSK) ücretleri de yüzde 100 hibe olarak karşılandı. Program kapsamında üreticilere İyi Tarım Uygulamaları sertifikaları da takdim edildi.
Sağlanan desteklerle Bingöl’de kaliteli, verimli ve sürdürülebilir ceviz üretiminin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin modern tarım teknolojilerine erişimini artırmaya ve ilin tarımsal üretiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.