Şekerbank

Bin 250 Ton Sertifikalı Buğday Törenle Çiftçilere Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin 250 Ton Sertifikalı Buğday Törenle Çiftçilere Dağıtıldı
Tokat'ta “Tahıl Üretimi ve Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi kapsamında Zile ilçesinde sertifikalı buğday dağıtımı töreni gerçeleştirildi.
Tofidass

Tokat'ta  “Tahıl Üretimi ve Kalitesinin Yükseltilmesi Projesi kapsamında  Zile ilçesinde sertifikalı buğday dağıtımı töreni gerçeleştirildi.

Sertifikalı Buğday Dağıtım Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Tarım İl Müdürü Orhan Şahin ve Tokat Milletvekili Mustafa Arslan konuşmaları gerçekleştirdi.

Törende yaptığı konuşmada Vali Dr. Ozan Balcı, “Bugün burada İl Özel İdare kaynakları ile 1278 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıyoruz. Dağıtmış olduğumuz tohumlar çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun inşallah. Bizler toprağa, tarıma, üreticiye ve çiftçiye her zaman dostuz. Tokatı’mız da tarım memleketi. İl Özel İdaresi’nden 600 ton buğday desteği veriyoruz ama bu defa bir kat daha artırıp 1278 ton dağıtım yapmaya karar verdik. Şimdi 50 bin dönüm alan sertifikalı buğdayla buluşmuş olacak inşallah. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Zile’nin Çalışkan Çiftçileriyle Gurur Duyuyoruz

Tokat tarım ve hayvancılık memleketi. Toprağa, çiftçiye, üreticiye dost bir vali olarak söylüyorum; Zile’deki zenginlik 5-10 yıl sonra 2 katına çıkacak inşallah. Zaten Reşadiye ve Maşat ovasının ve diğer alanların sulanmasıyla 300 bin dönüm daha sulanmış olacak. Bu da verimin ve tarımsal hasılanın artması demek. Dolayısıyla Zile’nin önü açık. Zile İlçemizin bir de mermer zenginliği var. Dünya mermer rezervlerinin yüzde 40’ı Türkiye’de bunun da yüzde 20’si Zile’de. Yani ilerde mermer anlamında da Zile Türkiye’nin başkenti olacak. İnşallah barajlar, göletler ve yollar bittiği zaman, mermer ekonomiye tam anlamıyla kazandırıldığı zaman Zile’nin ufku açık. Zile’nin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Zile’nin çalışkan çiftçileriyle gurur duyuyoruz. Bu tohumların üretilmesinden, alınmasından ve buraya getirilmesine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Dağıtmış olduğumuz sertifikalı buğday memleketimize, milletimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından, üretici çiftçilere sertifikalı buğday dağıtımının ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye tohumlara el koyduÖnceki Haber

Türkiye tohumlara el koydu

Çiğ sütte fiyat artışı yok, prim 40 kuruş olacakSonraki Haber

Çiğ sütte fiyat artışı yok, prim 40 kuru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar