Şekerbank

Barut: "Hukuk önünde hesap verecekler"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Sayıştay Başkanlığı'nın 'doğru ve güvenilir' bulmadığı Tarım ve Orman Bakanlığı'na yönelik raporunu Meclis gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu'nda iktidara, 'Hukuk önünde hesap vereceksiniz' diye seslenen Barut, "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

"YASALARDAN ÇEKİNMİYOR, KULDAN DA UTANMIYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Sayıştay Başkanlığı'nın Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 2020 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu'nu okuyunca şok geçirdik. Bunların yasalardan, hukuktan ve yönetmeliklerden çekinmediklerini zaten biliyorduk da, Allah'tan korkmadıkları ve kuldan da utanmadıkları anlaşılıyor" diye konuştu.

SAYIŞTAY'DAN ÇARPICI İFADE

Sayıştay Başkanlığı'nın "Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu"ndaki bulgularına değinerek iktidarı sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Söz konusu Sayıştay raporunda denetmenler tam 36 bulguya erişmiş. Bir sürü usulsüzlükten söz edilen raporun görüş bölümünde, 'Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılına ilişkin geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içermediği kanaatine varılmıştır' deniyor. Sadece bir örnek vereyim. Raporda, '2020 yılı Dönem sonu bilançosu ile raporlanan banka hesaplarının 262 milyon 237 bin liralık banka mevcudu banka tespit tutanaklarının düzenlenmediği, haricen tespit edilen 221 milyon 665 bin liralık banka mevcudunun ise raporlanmadığı tespit edilmiştir' ifadesi var. Sayıştay'ın doğru ve güvenilir bulmadığı bu işlemlerin hesabını verecekler."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin Çin’e gıda ihracatı ikiye katladıÖnceki Haber

Türkiye’nin Çin’e gıda ihracatı ikiye ka...

Tavuk Eti Sektörü Çevresel Etkiyi Nasıl En Aza İndirir? “Sürdürülebilir Üretim”Sonraki Haber

Tavuk Eti Sektörü Çevresel Etkiyi Nasıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar