Şekerbank

Arslan: Sağlıkta Şiddet Bitmek Bilmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arslan: Sağlıkta Şiddet Bitmek Bilmiyor
Tofidass

Harun Göksel - Ankara / Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan özel bir veteriner kliniğinde gece nöbetinde olan bir veteriner hekime ve bir veteriner sağlık teknikerine açık cezaevinden izinli olarak çıktığı iddia edilen C.K., tarafından cinsel saldırı girişiminde bulunuldu.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Çay Mahallesi Nihat Kantarcı Caddesi'nde hizmet veren özel bir veteriner kliniğinde, gece nöbet tutan bir veteriner hekim ve bir veteriner sağlık teknikeri kabus dolu anlar yaşadı. Açık cezaevinden izinli olarak çıktığı belirtilen C.K., iki sağlık çalışanına cinsel saldırı girişiminde bulundu. Saldırgan ile çalışanlar arasındaki boğuşma sırasında, saldırganın elindeki bıçakla veteriner hekim yaralandı. Yaralı veteriner hekim olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mahalle sakinlerinin duyduğu çığlık sesleri üzerine polis ekiplerinin de intikal ettiği olay yerinden kaçan ve çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen saldırgan C.K, polis ekiplerin geniş çaplı aranması sonucunda yakalandı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, bu çirkin olayın yaşandığı aynı gün içinde saldırganın aynı veteriner kliniğine gündüz saatlerinde köpeğini tedavi için getirdiğine dikkat çekerek konuya ilişkin şunları ifade etti:

“Son zamanlarda hemen her ay birkaç saldırı olmakla beraber bu saldırıda, şahsın saldırıyı önceden planladığı ve organize bir şekilde gerçekleştirdiği açıktır. Yargılamada bu hususların mutlaka göz önünde tutulması gerekir.  Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmayan, sağlık sınıfı meslek olan veteriner hekimlik açık hedef haline gelmiştir.  

Bu tür şiddet olaylarına Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), olarak şiddetle karşı çıkıyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Güvenlik güçlerini ve ilgili kurumları yaşanan bu vahim olay karşısında bir kez daha göreve davet ediyoruz. Artık veteriner hekimlere karşı şiddetin son bulması için “Sağlıkta Şiddet Yasası” kapsamına alınmamızın mecburi hale geldiğini bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Yüzyılı’nı çiftçilerimizle omuz omuza inşa edeceğizÖnceki Haber

Türkiye Yüzyılı’nı çiftçilerimizle omuz...

Çay Tarımında Ekolojik ve Ekonomik Kriz: Çiftçi-Sen’den Kapsamlı Çözüm ÖnerileriSonraki Haber

Çay Tarımında Ekolojik ve Ekonomik Kriz:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar