Şekerbank

Anadolu'da Çiftçi Zorda, Köylü Darda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu'da Çiftçi Zorda, Köylü Darda
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, gübre fiyatlarına üst üste gelen zamlar nedeniyle mağdur olan üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanı’na çağrıda bulundu.
Tofidass

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, gübre fiyatlarına üst üste gelen zamlar nedeniyle mağdur olan üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanı’na çağrıda bulundu.Tutdere yaptığı konuşmasında gıda maddelerine gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerin, gübre fiyatlarına üst üste gelen zamlarla daha da zor günler geçirdiğini ifade ederek, gübre fiyatlarına gelen zamlara dikkat çekti.
“BİR YILDA ÜRE GÜBRENİN FİYATI YÜZDE 82, DAP GÜBRENİN FİYATI YÜZDE 87 ZAMLANDI”
Tutdere, “Hayat pahalılığı, gıda maddelerindeki zamlar nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerimiz, bir de üst üste gelen gübre zamlarıyla mahvoldular. Önceki yıla oranla 2021 Ocak ayı itibarıyla üre gübrenin fiyatı yüzde 82, DAP gübrenin fiyatı yüzde 87 zamlandı. Zamlar çiftçimizin belini büktü, hayatı çekilmez bir hâle getirdi.” dedi.
Girdi maliyetlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Tutdere, yanlış tarım politikalarının acı faturasını çiftçilerimizin ödediğini, çiftçilerimizin artık üretemez hasat yapamaz hale geldiğini aktararak “çiftçi zorda, çiftçilerimizin feryadına kulak verin” çağrısında bulundu.
“ÇİFTÇİ ZAM NEDENİYLE TARLASINA GİREMEZ DURUMA GELDİ”
Tutdere mecliste yaptığı konuşmasında, iktidarın yanlış tarım politikalarının bir sonucu olarak Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı bir ülke haline dönüştürüldüğünü, çiftçilerin artan ilaç ve gübre maliyetleri karşısında tarlalarından uzaklaştırıldığını ifade etti.

Tutdere, “ Geçen yıla göre ürün fiyatı sabit olan çiftçi zam nedeniyle tarlasına giremez duruma geldi. Anadolu'da çiftçi zorda, köylü darda.” dedi.
“ZİRAAT ODALARIMIZIN GÜBRE ZAMLARINA İLİŞKİN YAPMIŞ OLDUKLARI AÇIKLAMALARA KULAK VERİN”
Artan girdi maliyetlerine acil müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizen Tutdere, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi çiftçilerin yanında olamaya davet ederek, Pakdemirli’yi göreve çağırdı. Tutdere, “Buradan Tarım ve Orman Bakanına açıkça çağrıda bulunuyorum: Kahta Ziraat Odamız başta olmak üzere Türkiye'deki tüm Ziraat Odalarımızın ve çiftçi birliklerimizin gübre zamlarına ilişkin yapmış oldukları açıklamalara kulak verin, çiftçilerimizin mağduriyetini giderin” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonu Şeker Fabrikası’nda Üretim Zirve YaptıÖnceki Haber

Kastamonu Şeker Fabrikası’nda Üretim Zir...

MAY Tohum, siber tehditlere karşı Trend Micro çözümlerini kullanıyorSonraki Haber

MAY Tohum, siber tehditlere karşı Trend...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar