Şekerbank

Akhisar’da Bağ Bozumu Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akhisar’da Bağ Bozumu Başladı

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Galip Kocaman, Akhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve beraberindeki teknik ekiple birlikte üzüm hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada, “Bağcı köylerimiz olan Beyoba, Sazoba  ve  Akselendi Mahalle Muhtarları, mahallelerinde üreticilerle birlikte, köy  kahvelerinde  ziyaret edildi, mahalleleri ile ilgili genel sorunları da dinlendi. Ayrıca bu bölgede bulunan bağcılarımızı hasat devam ederken bağlarında ve hasat edip serdikleri  üzüm sergilerinde ziyaret edildi. Birlikte hasat yapıldı. Hasat edilen üzümleri aynı anda bandırıp aynı zamanda seren yeni teknoloji makinelerin kontrolleri ve çalışması incelendi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bağlarda, hasat ve sonrası, temizlik, depolama ve nakliyesi hakkında dikkat edilmesi gerekenleri özellikle yerinde belirtildi.

Hasat edilen üzümlerin özellikle  yapraksız ve temiz olarak hasat edilmesi, çürük yaralı ve kusurlu salkımları mutlaka ayırmaları ve ayrı sermeleri, Okratoksin-A oluşumuna neden olmamak  adına üreticilerimiz bu konuda uyarıldı. Zaten üreticilerimiz neredeyse hiç çürük, yaralı ve kusurlu salkım olmadığını kalitenin gayet iyi olduğunu açıkladı. Ayrıca bu yıl salkımların geçen yıla göre daha iri ve gösterişli olduğu gözlemlendi. Hava sıcaklık değerlerine göre bandırma suyu derecesi hakkında dikkat edilmesi gerekenler ve bandırma işlemi sırasında önemli olan hususlar belirtildi. Bandırma işleminin önemi ve niçin yapıldığı konusunda istişare edildi, sergiye serilmesi gereken miktar ve üzümleri sererken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uygulamalı olarak bilgilendirmede bulunuldu.

Hasat sonrası bağların az miktarla da olsa sulanması ve emici böcek (Empoasca ve Unlu Bit) ve hastalıklara karşı (Mildiyö vb.) mutlaka ilaçlanması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı. Son yıllarda yoğunlaşmaya başlayan Unlu Bit zararlısına karşı, Ergin Unlu Bitlerin asma kabukları altına kışı geçirmek amacıyla girmeden ilaçlı mücadele edilmesinin önemi bildirildi. Özellikle bir dahaki yılın üzüm verecek olan doğuş yapacak gözlerinin sağlıklı olması adına mutlaka bunların yapılması gerektiğini bildirildi.

Hasadı biten ve sergiden üzümleri kaldırılan üzümlerin mutlaka temiz çuvallara konulması ve depolanması hakkında bilgilendirme yapıldı. Hasadı biten bağlarımızın sahibi olan üreticilerle yapılan görüşmelerde, Rekoltenin geçen yıla oranla % 20-25  arasında düşük olduğunu ve daha önceden Rekolte Tahmin Komisyonunca yaptığımız Rekolte Tahmin çalışmalarıyla birebir örtüşüyor olduğu ve doğruluğu yerinde tespit edildi.

Hasadı bitip sergiden kaldırılacak üzümler ile ilgili genel değerlendirmenin ardından  bu yılki beklenen fiyat açıklaması hakkında üreticilerimizin talep ve temennileri dinlenildi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Ürünleri Genel Müdürü Midye Çiftliklerini GezdiÖnceki Haber

Su Ürünleri Genel Müdürü Midye Çiftlikle...

45 Üreticiye Üzüm Sıkma Makinesi DağıtıldıSonraki Haber

45 Üreticiye Üzüm Sıkma Makinesi Dağıtıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar