Şekerbank

Ağustos ayı çiğ süt satış fiyatı 14,6 liranın altında olmamalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağustos ayı çiğ süt satış fiyatı 14,6 liranın altında olmamalıdır
Tüm Süt, Et ve Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), "Tüm üretim girdilerinin hızla pahalandığı bir dönemde süt üreticisi yine zarar etmeye mahkûm edilmiştir. "
Tofidass

Tüm Süt, Et ve Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) yönetim kurulu artan süt üretim maliyetleri karşısında çiğ süt fiyatlarının artırılması gerektiğini ifade etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada; “Bildiğiniz üzere, 10 ay boyunca USK tarafından çiğ süt tavsiye fiyatı açıklanmamış ve bu dönem içerisinde aynı kurum tarafından açılanan çiğ süt üretim maliyeti giderek yükselmiştir.

Kurumun açıkladığı maliyetler gerçek maliyetlerin altında kalmasına rağmen deklare ettiği fiyat bunun da altındadır. Bu durum; sadece süt sektörünü değil et sektörünü de çıkmaza sokmuş ve ülkemizi kırmızı et ithalatına mahkûm etmiştir.

USK Başkanlığı’nın yıllardır süt sanayicisi tarafından yapılması kurumun işlevselliğini ve itibarını zedelemiştir. Kırmızı et ve süt sektörünün ayrılmaz bir bütün olduğu kurum tarafından algılanmalıdır. Derneğimiz her ay olduğu gibi, bu ay da piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarını dikkate alarak çiğ süt üretim maliyetini 12,18 TL/lt olarak hesaplamıştır.

Tüm üretim girdilerinin hızla pahalandığı bir dönemde süt üreticisi yine zarar etmeye mahkûm edilmiştir. Sonuç olarak süt ve et fiyatları ithalat ile baskılansa da bu gidişat sürdürülebilir olmaktan çok uzaktır. Bu nedenle; sektörü dengede tutacak ve üretim arzının devamlılığını sağlayacak olan 1 litre çiğ süt tavsiye fiyatının; derneğimiz tarafından her ay hesaplanan maliyet üzerine konacak ortalama %20 kar ile açıklanması önerilmektedir.

Buna göre Ağustos ayı çiğ süt satış fiyatı 14,6 TL/lt’nin altında olmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO depolarını mısır üreticileri için hazırlayınÖnceki Haber

TMO depolarını mısır üreticileri için ha...

Toprak Analizleri Ücretsiz Yapılmaya Devam EdiyorSonraki Haber

Toprak Analizleri Ücretsiz Yapılmaya Dev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar