Şekerbank

Ağrı’da 4. Geleneksel Bal festivali başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrı’da 4. Geleneksel Bal festivali başladı

Ağrı Valiliği'nin öncülüğünde Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ağrı Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Ağrı Arı Yetiştiricileri Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen "Ağrı 4. Geleneksel Bal Festivali" Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Ferdi Çelik, protokol üyeleri ve üreticilerin katılımıyla Ağrı Millet Bahçesi'nde başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dr. Osman Varol; ''Göreve başladıktan sonra yaptığımız tespitler neticesinde, hayata geçirdiğimiz projelerde ve yaptığımız çalışmalarda kullandığımız, her sektörde tekrarladığımız bir sloganımız var: Potansiyelini Keşfet Ağrı… Yaptığımız araştırmalarda gördük ki Ağrı'mızın belirli alanlarda ortaya çıkarılamamış çok ciddi bir potansiyeli var, tarım da bunların en önemlilerinden bir tanesi ve belki de ilimizin ekonomisinde lokomotif olabilecek kadar büyük bir potansiyele sahip. Bu inançla tarımın her alanında çok ciddi projeler hayata geçiriyoruz. Bugün tarımın bir dalı olan bal ve arı ürünleri ile ilgili kıymetli bir etkinlikte bir aradayız. Dağıyla, taşıyla, çiçeğiyle ve böceğiyle inanılmaz bir potansiyele sahip olan Ağrı'da 2000'lerin başında kovan sayısı 2 bin 200 civarında iken ve hemen hemen hiç gezginci kovan da gelmiyorken bu yıl itibari ile 23 bin 400 kovana sahibiz ve buna yaklaşık 26 bin 500 gezginci kovanı da eklediğimiz zaman yıl içerisinde ilimizde 50 bin kovanla üreticilerimiz faaliyet gösteriyorlar. İşte potansiyelimizi keşfetmek, potansiyelimizin farkında olmak ve onu hayata geçirmek budur. Bizden önceki Mülki İdare Amirimiz, kıymetli ağabeyimizin gelenek olarak başlattığı bu festivalin amacı da budur. Ağrı'mıza olan inancımızla, el birliği ile potansiyellerimizi hayata geçirecek, bölgemizin ve ülkemizin insanının dikkatini çekerek Kadim Kent Ağrı'mızı hak ettiği noktaya getireceğiz.'' dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebİ; ''Yaklaşık olarak 4 yıldır Ağrı'da bal festivali düzenliyoruz. 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanımızı davet ederek çok güzel bir festival yaptık. 2018 sonbaharından 2019 yılının ortalarına kadar % 400'ün üzerinde bal satışımız oldu. Özellikle batı illerinde gezdiğimizde herkes gerçekten Ağrı'da bal var mı diye soruyordu. Bizim ovalarımız, dağlarımız bir tarafta bal ovası, bir tarafta dağ ovası, diğer tarafta da et ovasıdır. Biz tarımla müteşekkir olan bir şehiriz. Bu senenin hasadında her ne kadar kuraklık olsa da Allah'ın izniyle iyi bir hasat bekliyoruz.'' dedi.

Konuyla ilgili söz alan İl Müdürü Vekili Ferdi Çelik; '' Değerli misafirler, bu yıl 4.sünü gerçekleştirmiş olduğumuz Ağrı Geleneksel Bal Festivali'nin amacı; Ağrı balı hakkında farkındalık oluşturmak, Ağrı balının yerel ve ulusal alanda tanıtımını sağlamak, üreticilerimize ürünlerini tanıtma ve pazarlama fırsatı sunmak, balın ve diğer arı ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve ilimizde bal üretiminin artmasını sağlayarak Ağrı ekonomisine katkı sunmaktır.

Bu vesile ile Ağrı 4. Geleneksel Bal Festivali'nin arıcılarımıza, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, üreticilerimize bereketli kazançlar dilerim. Festivalimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. ''dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
493 Projeye 875 Milyon HibeÖnceki Haber

493 Projeye 875 Milyon Hibe

Erzincan’da İkinci Geleneksel Koç Katım Şenliği DüzenlendiSonraki Haber

Erzincan’da İkinci Geleneksel Koç Katım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar