Şekerbank

2021 Yılı Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Çiftçi Eğitimleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2021 Yılı Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Çiftçi Eğitimleri Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim Ve Yayın Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projeleri kapsamında Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çalışma Ve İş Kurumu ve İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen çiftçi kursları Merkez ilçede başladı.
Tofidass

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanı Mühendis ve Veteriner Hekimlerince kurs talebinde bulunulan köylere gidilerek veya bireysel talepler dâhilinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen kurslarda müfredat gereği belirtilen konular ve çiftçilerin soru cevap ve sorunlarına cevap sonuç ilişkili katılımla eğitimler düzenleniyor.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen “ARICILIK” eğitimine katılan İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ;

"Kırsal dışında toplumun her kesiminden katılım isteği bizler için mutluluk verici. Bireysel olarak markalaşmaların artması ile beraber asıl amacımız arıcılığın halk sağlığını gözeten bir üretim anlayışı ile beraber bir marka değerine kavuşmasıdır. Arıcılıkta yeni metotların arıcıya aktarılması ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ile gelir arttırılabilir. Eğitimler uygulamalar ve güncel bilgiler ile pekiştirilerek başarı oranı arttırılmaktadır. Yaz aylarının kısalığına rağmen Bolu sahip olduğu coğrafi özellikleri ve bitki örtüsü ile özellikle propolis, arı sütü gibi katma değeri yüksek ürünlerdeki kalitesiyle fark yaratma kabiliyetine sahiptir.

Ayrıca zirai ilaçlama, bitkisel üretim için önemli olmakla birlikte, ilaçlamanın arıların uçuş yapmadığı akşam saatlerinde yapılması önem arz etmekte ve bu eğitimlerimizde sizlere aktarılmaktadır. Verimli bir eğitim öğretim olmasını temenni ediyor hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Eğitimler Beraberinde Üretimde Kalite ve Başarıyı Getiriyor

2021 yılı Çiftçi Eğitim Kursları hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT; “Bakanlığımızın Tarımsal Nüfus Gençleşiyor (TNG) Projesi kapsamında ve bunun yanında vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte açılan kurslar ile üretici ve üretici adaylarımız güncel bilgilere uzman ağızlardan ulaşabilme şansına kavuşmaktadır. Günümüz koşullarında eğitimli çiftçilerimiz için karlılığı arttırma maliyeti düşürme  yöntemleri yanında üretimde kalite ve başarının da kapılarını açmaktadır. Bu bağlamda eğitimler ülkemiz tarım ve hayvancılığının geleceğini şekillendirecek temel unsurların başında yer almaktadır.

Eğitimlerle Katma Değeri Yüksek Ürün Yetiştiriciliği Teşvik Ediliyor

Örneğin arı yetiştiriciliğinin sadece bal için yapılmadığı, polen, propolis ve arı sütü gibi katma değeri daha yüksek ürünlerin üretiminin de yapılabileceği ve teşviki için üreticilerimizi bilgilendirerek üretime bir nevi yön vermektedir. Bu bağlamda eğitimlerimiz başlamış olup İl Müdürlüğümüzde düzenlenen Arıcılık eğitimin yanında;

  • Bürnük 05/04/2021-15/04/2021 tarihleri arasında Bitki Zararlılarıyla Mücadele Kursu (TNG),
  • Karaköy 01/04/2021-14/04/2021 tarihleri arasında Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu (TNG),
  • Çepni 01/04/2021-14/04/2021 tarihleri arasında Besi Sığırı Yetiştiriciliği Kursu (TNG),
  • Bakırlı 01/04/2021-15/04/2021 tarihleri arasında Mantarcılık Kursu (TNG),

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Tematik Buluşmalar” da gıda güvenliği konuşulduÖnceki Haber

“Tematik Buluşmalar” da gıda güvenliği k...

Normalleşme Sürecinde Gıda Kontrol HizmetleriSonraki Haber

Normalleşme Sürecinde Gıda Kontrol Hizme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar