© Tarım Pusulası

Antalya'da Halk Et'ten 45 Bin Kişiye Uygun Fiyatlı Et Desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Et uygulaması kapsamında 2026 yılının ilk altı ayında yaklaşık 45 bin vatandaş alışveriş yaptı. Belediye verilerine göre bu dönemde 125 ton et, 1,8 ton sucuk satıldı.

Antalya — Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin uygun fiyatlı ve güvenilir gıda erişimini artırmak amacıyla sürdürdüğü Halk Et uygulaması, 2026 yılının ilk yarısında yaklaşık 45 bin vatandaşa ulaştı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Kepez, Manavgat, Serik ve Alanya'daki satış mağazaları ile Mobil Satış Tırı üzerinden gerçekleştirilen satışlarda toplam 125 ton et tüketiciyle buluştu.

2019 yılında hayata geçirilen Halk Et projesi, özellikle kırmızı et fiyatlarının yüksek seyrettiği dönemlerde vatandaşların daha uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşmasını hedefliyor.

Sakatat ve sucuk satışları da dikkat çekti

Halk Et mağazalarında kırmızı etin yanı sıra ciğer, yürek, dalak ve işkembe gibi sakatat ürünleri de satışa sunuluyor. Belediye verilerine göre 2026 yılı içerisinde toplam 1 ton 788 kilogram sucuk satışı gerçekleştirildi.

Mağazalarda çiğ süt satışı da devam ederken, 2025 yılı boyunca toplam 8 bin 622 litre çiğ süt satıldığı bildirildi.

Vatandaşlar fiyat ve hijyeni öne çıkarıyor

Halk Et müşterilerinden Bayram Bayındır, ürün kalitesi ve fiyatlardan memnun olduklarını belirterek özellikle et, sucuk, çiğ süt ve sakatat ürünlerini tercih ettiklerini söyledi.

Belediye yetkilileri ise uygulamanın uygun fiyat politikası ve güvenilir ürün anlayışıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü ifade etti.

TARIM PUSULASI HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER