Şekerbank

Yozgat’ta Yeni Çeşit Arpaların Ekimi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat’ta Yeni Çeşit Arpaların Ekimi Yapıldı
Yozgat’ta en çok üretilen ürünlerinden olan Arpa ürününde, çiftçilere yeni yerli çeşitleri tanıtmak amacıyla yeni arpa çeşitlerinin ekimleri yapıldı.
Tofidass

Yozgat’ta en çok üretilen ürünlerinden olan Arpa ürününde, çiftçilere yeni yerli çeşitleri tanıtmak amacıyla yeni arpa çeşitlerinin ekimleri yapıldı.

Ekim İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli kontrolünde çiftçilerle birlikte yapıldı.

Yapılan arpa çeşit demonstrasyonu ekimleri ile ilgili olarak İl Müdürü Tanju ÖZKAYA şunları söyledi;

“Bakanlığımız Araştırma kuruluşlarınca son yıllarda yeni ve daha verimli tohum geliştirme çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup bunun sonucunda dayanıklı ve yüksek verimli çeşitler geliştirilmektedir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Bakanlığımız Araştırma kuruluşlarınca geliştirilen yerli çeşitleri İlimiz şartlarında deneyerek İlimiz ekolojik şartlarına uyum sağlayan yüksek verimli yerli çeşitlerimizi çiftçilerimize tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yeni yerli tohumlarla yoğun demonstrasyon çalışmaları yürütmekteyiz.

Bu kapsamda Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünce geliştirilmiş olan Arpa çeşitlerinden Akar - Anka06 – Bozlak – Misket – Sayım40 – Cirit çeşitleriyle kavuzsuz arpa çeşidi Yalın ve özel bir firma tarafından geliştirilerek tescili yapılmış olan Mizgin çeşidi 2 İlçemize bağlı 4 köyde çiftçilerimizle birlikte demonstrasyon amaçlı ekildi.

Bunlardan ilk defa geçen yıl deneme ekimini yaptığımız Yalın çeşidine ayrıca değinmek istiyorum. Bu arpa çeşidimiz kavuzsuz arpa çeşididir. Kavuzu olmaması nedeniyle bakıldığında buğday görünümü vermektedir. Bu özellikle hayvancılık ve un sanayiinde aranan bir çeşit olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Ata Tohumlarından Kışlık Sebze ŞenliğiÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Ata Toh...

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracatçılarından Hollanda ve Belçika atağıSonraki Haber

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar