Şekerbank

Yöresel Ürün Tohumları Üreticilere Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yöresel Ürün Tohumları Üreticilere Dağıtıldı
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Yöresel Ürün Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ve İl Özel İdaremizin %100 finansman desteği ile üreticilere Bolu Çivril Fasulyesi ve Kıbrıscık Karakılçık Çeltiği tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde Kıbrıscık pirinci, Merkez ilçe Örencik köyünde ise Bolu Çivril Fasulyesi tohumları üreticilere törenle dağıtıldı.

Kıbrıscık ilçesindeki pirinç dağıtım törenine İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Çağrı CİVAN, teknik personel, muhtarlar ve çeltik üreticileri katıldı. Örencik köyünde gerçekleşen fasulye tohumu dağıtım etkinliğine ise Bolu Bağışçılar Vakfı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri, Örencik Köyü çiftçileri katılım gösterdi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; yaptığı açıklamada;

"İlimiz Yöresel Ürün Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında ilimizin önemli marka değerlerinden ve aynı zamanda coğrafi işaretli ürünlerinden olan Bolu Çivril Fasulyesi ve Kıbrıscık Karakılçık Pirinci üreticilerimize İl özel idaremiz desteği ile ücretsiz olarak dağıtıldı.

Proje kapsamında Kıbrıscık ilçemizde 15 üreticimize 20’şer kilo olmak üzere toplam 300 kg pirinç tohumu,  merkez ilçemizde 40 üreticimize toplamda 100 kg fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

İlimiz yöresel ürün çeşitliliğini korumak ve devamlılığını sağlamak adına her yıl üreticilerimize dağıtılan tohumlar ile ilimizin önemli değerlerinden olan ata tohumlarımızın yarınlara ulaşmasına da önemli katkı sağlanmış olmaktadır.

Üreticilerimiz elde edecekleri ürünlerini aile işletmelerinde tüketebilecekleri gibi isterlerse uygun fiyatta pazarlayarak gelir elde edebileceklerdir. Yöresel ürünlerimizde Pazar sorunumuz bulunmamakla beraber üretimin artması temel gayemizdir. Bu vesile ile katkılarından dolayı başta valiliğimiz ve özel idaremiz olmak üzere emeği geçenlere üreticilerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyor,  tüm üreticilerimizin bol bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buğday taban fiyatı en az 9.5-10 lira olmalıdırÖnceki Haber

Buğday taban fiyatı en az 9.5-10 lira ol...

Doğuş Çay “Yılda 70 Bin Çiftçi İle Çalışıyor”Sonraki Haber

Doğuş Çay “Yılda 70 Bin Çiftçi İle Çalış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar