Şekerbank

Yerli ve Milli Tohumlarımız Pehlivanköyde Toprakla Buluşmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli ve Milli Tohumlarımız Pehlivanköyde Toprakla Buluşmaya Devam Ediyor
Tofidass

Pehlivanköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile uzun yıllardır yapılan çalışmalarda yerli ve milli tohum çeşitlerinin, çiftçi koşullarında ekilişleri yapılarak çeşitlerin bölgeye uyumu, verimlilikleri ve çeşitler arasındaki farklılıkların üreticiler tarafından görülmesi sağlanıyor.

İlçe Müdürlüğümce 2023 yılında Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce tescil edilen 4 çeşit buğday, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen 6 çeşit yem bitkisi, Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen 2 silajlık Mısır, 2 tatlı mısır ve 1 çeşit kabak olmak üzere 15 ayrı çeşit ile farklı köylerde demonstrasyonlar kurularak üreticilerin kullanımını sağlandı. Bu çalışmalarla birlikte ülkemiz tohumculuk sektörü, yerli çeşitlerin tercih edilmesi ile gelişmesi hedefleniyor.

Tohum stratejik bir üretim aracı olduğundan, üreticilerimizin yerli tohumları tercih etmeleri sağlanması amacıyla; İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İlçe Müdürü ve İlçe Müdürlüğü teknik personelinin katılımı ile Kumköy köyündeki üreticinin tarlasında, Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen silajlık Mısır çeşitlerini toprakla buluştu.

İl Müdürü Mehmet Aksoy konu hakkında şunları söyledi: “İlçe Müdürlüğümüzce 2018 yılından itibaren yürütülen ve üreticilerimiz tarafından benimsenen projemiz ile Mısır Araştırma Enstitü Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen yerli silajlık mısır çeşitlerinin tohum talebi Trakya genelinde 30 kat artış göstermiştir. Her yıl köylerimizde silajlık mısır çeşitleri ile demonstrasyon çalışmalarımız devam etmektedir. Ekilişi yapılan mısır çeşitlerinin verimli ve bereketli olmasını dileriz” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın Arıcılara Kovan DesteğiÖnceki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın A...

Sivas Merkez Kurbanlık Hayvan Pazarı, Şap Hastalığı Nedeniyle KapatıldıSonraki Haber

Sivas Merkez Kurbanlık Hayvan Pazarı, Şa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar