Şekerbank

Yalova’da Sabit Ve Gezginci Arıcıların Sorunları Değerlendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova’da Sabit Ve Gezginci Arıcıların Sorunları Değerlendirildi
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü orman arazilerinde konaklayan sabit ve gezginci arıcıların yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü orman arazilerinde konaklayan sabit ve gezginci arıcıların yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Vali Muammer Erol başkanlığında düzenlenen toplantıya Muammer Erol’un yanısıra Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, İl Müdürü Suat Parıldar, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Il Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar,  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu, bazı muhtarlar ve arıcılar katıldı.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu toplantıda yaptığı konuşmada birlik olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek yaşadıkları sorunlarla ilgili taleplerini dile getirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’da yaptığı konuşmada Yalova’daki arıcılığın durumu ile ilgili bilgiler aktardı.

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ise Orman Alanlarında konaklayan sabit ve gezgin arıcıların sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini, yasaların izin verdiği ölçüde her türlü sorunlarını çözebilmek için gayret göstereceklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan arıcılar da 12 ay boyunca konaklamak zorunda oldukları Yalova’daki ormanlık alanlarda konaklama izni konusunda yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın arıcılardan gelen soruları tek tek cevaplandırarak konu ile ilgili yapılacak düzenlemelerle ilgili arıcıların her yıl için almak zorunda olduğu konaklama izinlerinin orman arazileri için yıĺ içinde konaklama sürelerini uzatabileceklerini söyledi.

Ayrıca arılıklarda kullanılan baraka ve çit sistemleri standart ölçülerde, ahşap ve tek tip yapılarak hem orman estetiğinin bozulmaması, hem de Orman İşletme Müdürlüğünün kontrolünde olması sağlanacak. Bu çalışmalar neticesinde gerçekten arıcılık yapan tüm arıcıların mağdur olmasının önüne geçilmiş olacak. Bundan sonra  konaklama iznini alan arıcı konakladığı yere, böylece her hangi bir olumsuzlukta kendisine ulaşılabilmesi için isim ve  iletişim bilgilerinin yer aldığı tabelayı hazırlayarak  konaklamasını yapacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da Üç Bölgenin Meraları Islah EdilecekÖnceki Haber

Samsun’da Üç Bölgenin Meraları Islah Edi...

Kocadereli İyi Kivi Yetiştiricilerine Eğitim VerildiSonraki Haber

Kocadereli İyi Kivi Yetiştiricilerine Eğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar