Şekerbank

Veteriner Hekimlere Şiddet, Topluma ve Toplum Sağlığına Karşı Şiddettir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Veteriner Hekimlere Şiddet, Topluma ve Toplum Sağlığına Karşı Şiddettir
Tofidass

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), veteriner hekimlere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, mesleğin icrasının zorlaştığını ve şiddetin kabul edilemez bir noktaya geldiğini vurguladı. 25 Nisan 2022’de görevi başında hayatını kaybeden Veteriner Hekim Volkan Lale’nin trajik ölümü, meslektaşlarına yönelik şiddetin en acı örneklerinden biri olarak hatırlatıldı. TVHB, 21 Ağustos 2023’te iş bırakma eyleminden bu yana yaşanan onlarca yeni şiddet vakasını kınadı ve yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Son olarak Samsun’da, İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanlarına yönelik saldırı gerçekleşti. Meslektaşlarımız, arılı kovanlarda hastalık taraması yaparken saldırıya uğradılar. TVHB, saldırıların genellikle toplum ve hayvan sağlığını koruma çabaları sırasında gerçekleştiğini belirtti. Bu saldırılar, imha edilmesi gereken hayvansal gıdalar, kamu adına yapılan denetimler, aşılamaya karşıtlık veya tedavi memnuniyetsizliği gibi nedenlerle ilişkilendiriliyor.

TVHB, yetkililerden sadece sözlü kınamaların ötesine geçilmesini ve somut adımlar atılmasını talep ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çalışanlarına sahip çıkmasını ve Sağlık Bakanlığı’ndan, veteriner hekimleri sağlık çalışanlarından ayıran düzenlemeleri gözden geçirmesini bekliyor. TVHB, “Sağlıkta Şiddet Yasası” kapsamına veteriner hekimlerin de dahil edilmesini acilen talep ediyor ve bu düzenlemenin devlete ek mali yük getirmeyeceğini vurguluyor. Birliğin çağrısı, veteriner hekimlere yönelik şiddetin sadece meslektaşlarına değil, dolaylı olarak toplum ve hayvan sağlığına da zarar verdiği gerçeğine dayanıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kendi Yetiştirdiğimiz Hayvanın Etini Lokantada YiyemiyoruzÖnceki Haber

Kendi Yetiştirdiğimiz Hayvanın Etini Lok...

2024 Yılında Orman Yangınlarıyla Mücadelede Yapay Zeka DevrimiSonraki Haber

2024 Yılında Orman Yangınlarıyla Mücadel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar