Şekerbank

Vali Ümit ve İl Müdüründen Kurban Pazarına Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ümit ve İl Müdüründen Kurban Pazarına Ziyaret
Tofidass

Bolu’da 2021 Kurban Bayramına sayılı günler kala Vali Ahmet Ümit ve İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat kurban pazarı ve mezbaha işleticisi Zerrin Yavuz eşliğinde kurban pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerle ve kurbanlık alan ziyaretçilerle sohbet etti.

Yetiştiricilerle sohbet eden Vali Ahmet Ümit; “Bütün sene emek veriyorsunuz ve Kurban Bayramı’nda piyasa şartları dahilinde onun karşılığını hak ediyorsunuz” diyerek vatandaşlarımıza hayırlı ve bol kazançlar diledi, Kurban Bayramlarını kutladı.

Üreticilerle sohbet eden ve açıklamada bulunan İl Müdürü İzzet Murat;

"Yaklaşan bayram öncesi yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın dini vecibelerini sağlıklı şekilde yerine getirmesi için kurum olarak bayram öncesi ve bayram sürecinde kontrol ve denetim görevlisi arkadaşlarımız görevlerine devam edecek. Burada satışı yapılan hayvanların kurbanlık vasfını taşıyıp taşımadığı, yaşı, sağlık durumu, dişi hayvanların gebelik muayenesi ve benzeri konularda hekimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Kurban edilecek hayvan sağlıklı, düzgün, azaları tamam ve besili olmalıdır. Deve ise 5 yaşını, sığır ya da manda ise 2 yaşını, koyun ya da keçi ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekir. Ancak koyun ya da keçi türü hayvanlar besi durumu açısından 1 yaşındakilerle aynı ise altı ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilir. Vatandaş hayvanı ayakta görsün. Sağlıklı hayvan dik ve düz durur, gözleri canlıdır, geviş getirir. Vatandaşlarımız alacağı kurbanlık hayvanın tür, ırk, cinsiyet, yaş ve aşılama bilgilerini https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr web sayfasından ya da "HaySag" (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.icon.HaySagApp&hl=tr) isimli mobil uygulamasından küpe numarasını girerek öğrenebilir.

Kurban kesecek vatandaşlarımız, kestikleri kurbanın küpe numarasını müdürlüğe bildirmelidir. Kesilen hayvanlar sistemden düşülecektir. Bizim talebimiz, vatandaşın kurban kestiği yerlerde atıklarını çevreye atmamaları, bırakmamaları. Bu bir evsel atık değil, hayvansal atık. Bunları normal evsel atıkların bulunduğu çöp alanlarına bırakılmaması lazım, çevre sağlığı açısından, insan sağlığı açısından bu önemlidir. Mezbaha haricinde kesim yapacak olan vatandaşların, kestiği hayvanların kulak küpe numaralarını, muhtarlar veya kendileri aracılığıyla bizlere bildirmeleri. Bu hayvanları sistemde kesildi diye düşmemiz gerekmektedir.

Kurban bayramının üreticilerimiz adına kazançlı ve bereketli vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayramı ile İlgili Her Türlü Tedbirler AlındıÖnceki Haber

Kurban Bayramı ile İlgili Her Türlü Tedb...

Sarıbal: “Ellerindeki nasırdan başka silahları yok”Sonraki Haber

Sarıbal: “Ellerindeki nasırdan başka sil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar