Şekerbank

Uzman Eller’e 600 milyon hibe desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzman Eller’e 600 milyon hibe desteği
Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri”ne 3 yılda toplam 6 bin proje için 600 milyon lira destek verilecek.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Tebliği (Tebliğ No: 2021/61) 24 Aralık 2021 tarihli ve 31699 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden meslek yüksekokulları dâhil üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilerin ülkemizin bütün illerinde kırsal alanda uygulayacağı;  tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Buna göre 2022-2024 yılları arasında her yıl 2 bin proje desteklenecek ve bu projelere yıllık 200 milyon lira olmak üzere toplamda, 3 yıl boyunca, alanında uzman 6 bin çiftçiye 600 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

14 Ocak - 28 Şubat 2022 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile proje başvuruları yapılabilecek.

Kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık

Uzman Eller Proje başvuruları değerlendirilirken kadın ve genç başvuru sahiplerine pozitif ayrımcılık yapılarak puan avantajı sağlanacak. Eğitim durumu yüksek olan, kırsal alanda yaşamayı taahhüt eden, projelerine kendi öz sermayelerini katan ve mesleği ile aynı alanda proje uygulayan başvuru sahiplerine daha fazla puan verilerek öncelik tanınacak.

Yapılacak değerlendirme sonucunda uygun bulunan projelere 100 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacaktır.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bolu İli Çiğ Süt Toplayıcıları Koordinasyon Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Bolu İli Çiğ Süt Toplayıcıları Koordinas...

Tarım ÜFE yıllık yüzde 36,39 oranında arttıSonraki Haber

Tarım ÜFE yıllık yüzde 36,39 oranında ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar