Şekerbank

Ustaoğlu: 10 Milyon Lira Hibeli 16 Tesisimiz Faaliyete Geçecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ustaoğlu: 10 Milyon Lira Hibeli 16 Tesisimiz Faaliyete Geçecek
Tofidass

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Bölgede sağlanan huzur ve güven ikliminin sonucu şuan ilimizin en ücra köşesine kadar vatandaşımız çok rahat bir şekilde ulaşımını sağlayabildiği gibi her türlü yayla ve meralarımızı da kullanma imkanına sahiptir" dedi. Vali Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleri ile açılan işletmeleri inceledi. Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, ilk olarak Tatvan ilçesinde kuru meyvecilik yapan işletmeyi ziyaret etti. Daha sonra süt ürünleri üretimi yapan tesisi gezdi. Daha sonra Adilcevaz ilçesinde destek alarak hayvancılık yapan işletmeyi de ziyaret eden Ustaoğlu, ardından geçtiğimiz yıllarda patenti alınan Kazankaya ve Adilcevaz13 ceviz fidan üretim tesisini inceledi.

"10 MİLYON LİRA HİBELİ 16 TESİSİMİZ FAALİYETE GEÇECEK"

Vali Ustaoğlu, yaptığı açıklamada Devletimizin desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın himayelerinde kentte özellikle iki yıl içinde çok sevindirici yatırımların altına imza atıldığını söyledi. Geçen yıl ilimizde tarımsal amaçlı kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 16 tesise 7 buçuk milyon lira hibe yapıldığını anlatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen yıl bu tesislerin toplu açılışını yaptık. 2018 yılında ise bu amaçla yeni 16 tesisimiz ilimizde istifade edecek, 10 milyon lira hibeli 16 tesisimizin faaliyete geçecek. İlimiz Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarım potansiyeli en güçlü illerin başında geliyor. Başta hayvancılık olmak üzere yine farklı ürünlerin yetiştiği verimli arazileri olan bir coğrafyaya sahibiz. Özellikle Van Gölü havzası üzerinde bulunan yerleşim yerlerimizin başta ceviz olmak üzere patates, soğan, kuru fasulye ve domates alanlarında çok verimli üretim alanları mevcut. Bu gün 5 tesis gezdik. Gerçekten gurur verici. Bir hayvan çiftliğinde 400 den fazla büyük baş hayvanın yetiştiğini görmek mutluluk verici. Bunun yanında Adilcevaz'ın en önemli marka değeri olan cevizin değerlendirilmesi ve üreticimizin istifadesi adına burada bir ceviz üretim tesis mevcut. Burası da Bakanlığın teşvikinden istifade ederek yapıldı ve şuan 40 binin üzerinde sertifikalı ve patentini aldığımız Kazankaya ve Adilcevaz13 tescilli ceviz fidanımız var."

“TÜM YAYLA VE MERALARI VATANDAŞIN HİZMETİNE AÇTIK”

Terörle yapılan kararlı mücadele sonucu oluşan güven ortamında tüm yayla ve meraların vatandaşın hizmetine açıldığını anlatan Vali Ustaoğlu, "Cumhurbaşkanımız Hakkari'de yaptığı konuşmada tüm Doğu Anadolu'da yaylaların ve meraların açılacağını ifade etti. Bizde özellikle hayvan potansiyeli yüksek olan Bitlis'te tüm mera ve yaylaları vatandaşın hizmetine açtık. Kentte yaklaşık 750 bin küçükbaş hayvan mevcut. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi adına ilimizde yaptığımız çalışmalarla hem göçerler hem de vatandaşımız yaylaları daha rahat kullanabiliyorlar. Bunun en önemli nedeni huzur ve güvendir. Bölgede sağlanan huzur ve güven ikliminin sonucu şuan ilimizin en ücra köşesine kadar vatandaşımız çok rahat bir şekilde ulaşımını sağlayabildiği gibi her türlü yayla ve meralarımızı da kullanma imkanına sahiptir. Yeter ki huzur ve güven olsun burada herkesin katkı sağladığı huzur ve güven ikliminin güzelliklerini hep birlikte görüyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yazlık Patateste Hasat BaşladıÖnceki Haber

Yazlık Patateste Hasat Başladı

Kayseri Şeker; Pancar Tarımı, Çiftçisi Ve Şeker Sektörüne Katkı SağlıyorSonraki Haber

Kayseri Şeker; Pancar Tarımı, Çiftçisi V...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar