Şekerbank

Uşak'ta Tarımsal Üretimin Planlanması Toplantısı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak'ta Tarımsal Üretimin Planlanması Toplantısı Düzenlendi
Tofidass

Uşak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimleri ve taşra teşkilatlarının katılımıyla "Tarımsal Üretimin Planlanması" konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda Tarımsal Üretimin Planlanması Tartışıldı

Toplantıda, iklim değişikliği, su kısıtı, ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerin tarımsal üretimi nasıl etkilediği ve bu etkenlere karşı nasıl bir planlama yapılması gerektiği ele alındı. Ayrıca, artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerindeki baskı gibi konular da görüşüldü.

Uşak ve Diğer İllerde Benzer Toplantılar Düzenlenecek

Uşak ve diğer illerde Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimlerinin katılımı ile yapılan toplantılar ile yerel birimlerin teknik olarak güçlendirilmesi sağlanacak. Böylelikle İl Teknik Komiteleri, iklim değişikliği, su kısıtı, ülkesel gıda ihtiyacı ve ilin üretim potansiyelini dikkate alarak uygun üretim desenlerini belirleyerek Bakanlığın Tarımsal Üretimin Planlanması Kuruluna iletecek.

Hedef: #ÜretiminveÜreticininYüzyılı

Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın "Girdi maliyetlerini düşürecek, verimliliği artıracak, tarımı dijitalleştirecek, yönetimi sadeleştirecek, üretim ve üretici odaklı bir "Yüzyıl" başlıyor" sözleri hatırlatıldı. Bu hedef doğrultusunda, #ÜretiminveÜreticininYüzyılı yapmak için çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Toplantıya Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, Tarım Havzaları Daire Başkanı Engin Toprak, Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Daire Başkanı İbrahim Temizkan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanlığından Mühendis Nadir Uslu, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir, TKDK İl Koordinatörü Hasan Duru, Toprak Mahsulleri Şube Müdürü Aytuğ Emrah Ayhan, Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Zararsız, Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağıstanlı, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 23. Şube Müdürü Orhan Çelik, Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürü Hüseyin Tekin, Uşak İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve konu sorumlusu personeller katıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tokat'ta Çiftçi Eğitim İhtiyaçlarını Belirlemek İçin Anket Çalışması BaşladıÖnceki Haber

Tokat'ta Çiftçi Eğitim İhtiyaçlarını Bel...

Çorum'da Hayvancılığı Desteklemek İçin Yem Bitkisi Tohumu DağıtıldıSonraki Haber

Çorum'da Hayvancılığı Desteklemek İçin Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar