Şekerbank

Üreticinin Çiğ Sütünü En İyi Fiyata Ve En Sağlıklı Koşullarda Tüketiciye Sunmayı Hedefliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticinin Çiğ Sütünü En İyi Fiyata Ve En Sağlıklı Koşullarda Tüketiciye Sunmayı Hedefliyoruz
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması İçin Altyapı Kurulumu Projesi ile İlimizde çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalite değerinin arttırılması ve bu konuda marka değer oluşturularak üretimin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.”
Tofidass

Samsun’da üretilen çiğ sütün uygun koşullarda toplanması için altyapı kurulumu amacıyla hazırlanan proje kapsamında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Ondokuzmayıs İlçesinde bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne bir ziyaret etti.

İl Müdürünü Ondokuzmayıs Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği Başkanı Ömer Baykut ve ekibi karşılarken, bu ziyarette kendisine Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye Pınar, Ondokuzmayıs İlçe Müdür Vekili Tülay Yalçın ve teknik personel eşlik etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam burada yaptığı açıklamasında: “İlimiz Bafra İlçesi süt sığırcılığı için oldukça önemli bir potansiyele sahip olup; söz konusu bu potansiyelin etkin, ekonomik ve sürdürülebilir şekilde kullanımı amacıyla üretilen sütün hijyenik şartlarda üretilmesi, soğutulmuş çiğ süt olarak yine uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve işleme tesisine aynı şekilde nakli önem arz etmektedir.

Bu bağlamda, Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması İçin Altyapı Kurulumu Projesi ile İlimizde çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalite değerinin arttırılması ve bu konuda marka değer oluşturularak üretimin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında kurulacak olan Süt Toplama Merkezi ve Analiz Laboratuvarı ile; üreticilerin ellerindeki sütü, hijyenik koşullarda soğutarak depolarda bir araya getirmek, pazarlık yapma gücü kazanarak en iyi fiyata ve en sağlıklı koşullarda tüketiciye sunmak hedeflenmektedir. Yine bu kapsamda elde edilecek analiz sonuçlarının değerlendirilmesiyle çiftlik ve ineklerde sütün kalitesinin arttırılmasına yönelik genetik, besleme, bakım ve çevresel tedbirlerin alınmasını sağlamak ile aynı zamanda Samsun İli Tarımsal Üretim Eylem Planında Süt Sığırcılığı ile ilgili hedeflere katkı sağlamak amaçlanmıştır.

Bakanlığımızın, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında;  Samsun  İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğümüz  tarafından  ihtiyaç duyulan makine- teçhizat alımlarının Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla yapılması için toplam 1.278.800 TL ödenek kullanılarak bu Proje gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından, Samsun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ihtiyaç duydukları makine ve teçhizatların sağlanması suretiyle, İlimizde çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalite değerinin arttırılması ve bu konuda marka değer oluşturularak üretimin teşviki sağlanmıştır.

Projenin uygulama yeri Bafra ve Vezirköprü İlçe mahalleri olup, Vezirköprü İlçesinde Süt Toplama Merkezi ve yine Ondokuzmayıs İlçesinde de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kiralanan Buzağı Ağız Sütü Üretim Merkezi bünyesinde Süt Analiz Laboratuvarı kurulmuştur. Bu merkezde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kullanımı için toplamda; 2 adet 6.000 Lt'lik Süt Soğutma ve Depolama Tankı, 5 adet 2000 Lt'lik Araç Üstü Süt Nakil Tankı, 3 adet Süt Ölçeği (20 Lt), 10 adet Taşıma Güğümü (50 Lt) sağlanmış;

Ve yine Süt Analiz Laboratuvarı kurulumu için; 30 koli Numune Alma Kabı (100 ml), 2 adet Antibiyotik Test Cihazı, 14 adet Antibiyotik Test Kiti (kutu), 3 adet pH metre, 2 adet Refraktometre, 2 adet Süt Analiz Cihazı, 7 adet Süt Çektirme Ünitesi, 5 adet Santrifüj Pompası (20 Tonluk) , 1 adet Termosifon (100 Lt) alımı gerçekleştirilmiştir.

Projemizin, İlimizin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini ve başlangıç olacağını düşünüyor, başta Bakanlığımız olmak üzere katkı sağlayan emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bokaşi kompostu yapımını öğrendilerÖnceki Haber

Bokaşi kompostu yapımını öğrendiler

Jersey Irkında Suni Tohumlama Meyvelerini Vermeye BaşladıSonraki Haber

Jersey Irkında Suni Tohumlama Meyvelerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar