Şekerbank

Üreticilere Organik Katı Gübre Dağıtımı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Organik Katı Gübre Dağıtımı Gerçekleştirildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Çamoluk İlçesinde Organik Katı Gübre dağıtımı yapılarak bölgede organik üretime geçiş için ilk adım atıldı.

Konuyla ilgili olarak Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir.

“Organik tarım temel anlamıyla, toprağa zarar vermeden, üretkenliği arttırarak, sağlıklı ürünler yetiştirmeyi amaçlayan bir tarım uygulamasıdır. Organik olarak üretilen ürünler, doğa ve canlılara dost üretim şekliyle üretilen ürünlerdir. Organik tarım üretim sisteminde sağlığa ve doğaya zararlı kimyasallar kullanılmaz. Bunun yerine organik mevzuatlarla uygunluğuna onay verilmiş ürünler kullanılır. Ayrıca yeşil gübreleme, münavebe ve biyolojik mücadele yöntemleri gibi yöntemler de kullanılmaktadır. Organik olarak üretilen ürünlerin tüm üretim ve satış aşamaları onaylı ve akredite kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarınca kontrol edilerek uygunluğu sertifikalandırılır. Böylece çiftlikten tüketiciye besin değeri yüksek olan organik ürünler güvenilir şekilde sofralarımızda yer bulur. Son yıllarda organik ürünlere olan ilgi gittikçe artış göstermektedir.

Yukarda verilen bilgiler ışığında; Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen organik havzalarda, organik üretimin geliştirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzce proje bazlı çalışmalara hız verilmiştir. Bu amaçla, Çamoluk’ta İl Müdürlüğümüz ve DOKAP destekleri sayesinde üretimi son yıllarda oldukça artış gösteren Siyez Buğdayı ve Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesinde organik tarım sürecine geçiş için harekete geçilmiştir.

Tarımda Kullanılan Organik, Mineral ve Mikrobiyal Kaynaklı Gübrelere Dair Yönetmelikte belirtilen hususlara uygun ve organik tarımda kullanılabilir gübrelerin temini Müdürlüğümüzce yapılarak Çamoluk İlçemizde üretim yapan çiftçilerimize dağıtımları yapılmaya başlanmıştır. Bu amaçla 874 dekar alanda Siyez Buğdayı ve 385 dekar alanda da Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi olmak üzere toplam 1.259 dekar alanda organik tarım faaliyetlerine geçiş yapılmış ve bu alanlar için gerekli toplam 378 ton organik katı gübrenin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımda Fırsat DönemindeyizÖnceki Haber

Tarımda Fırsat Dönemindeyiz

Ankara Büyükşehir’den Bir Destek De Lavanta ÜreticilerineSonraki Haber

Ankara Büyükşehir’den Bir Destek De Lava...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar