Şekerbank

Üreticilere Lavanta Fidesi ve İhata Malzemesi Dağıtım Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Lavanta Fidesi ve İhata Malzemesi Dağıtım Töreni Yapıldı
Tofidass

Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yüzde 90 hibe desteği ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 22 bin lavanta fidesi ve çevre ihata malzemesi düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Dağıtılan lavanta fideleri ile 4 çiftçiye 3’er dekar alanda toplamda 12 dekarlık lavanta bahçesi tesis edilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine; Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, İl Müdürümüz Mehmet GÜN, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir DEMİR, Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hivzullah AKTAŞ, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Valisi Hulusi ŞAHİN;”Benim mesaiye başlamam ile lavantanın Batman’a başlaması aslında beraber oldu. Bizler geldiğimiz zaman Batman’daki tarımın çeşitlendirilmesi konusunda  bir arayış içerisindeydik. Özellikle suyu çok fazla istemeyen, kıraç bitki şeklinde tanımlanabilecek bazı yeni ürünlerin de Batman çiftçisiyle buluşturulmasıydı. Bunun arayışı içerisinde olunca karşımıza lavanta çıktı. Ama sadece lavanta değil bildiğiniz gibi 2 yıldır tıbbi ve aromatik bitkilerin çoğunu biz Batman’da deniyoruz. Bunlardan en önemlisi lavantaydı ama adaçayı var, kekik, reyhan var. Susam zaten bölgenin eski bir ürünü. Onu tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Özellikle çok fazla su istemeyen, toprağı çok yormayan ürünleri Batman çiftçisiyle tanıştırmaya çalışıyoruz. Çünkü mısır toprağı gerçekten yoruyor ve çok fazla su sarfiyatına sebebiyet veriyor. Görüyorsunuz ciddi bir kuraklıkla da karşı karşıyayız. Önümüzdeki yıllar ne getirecek bilmiyoruz. O yüzden yeni ürünlerle de bir arada olmamız lazım. Lavanta Batman’da birinci senesini tamamladı ve ciddi bir başarı elde etti. Bu yıl yeni yerlerde bunu arttıracağız. Çiftçimizin ilgisi de bizi teşvik ediyor. Çiftçimizin ilgisiyle beraber, lavantanın Batman’da daha da büyümesi, gelişmesi için çalışıyoruz. Gap İdaresine, bizim bu çalışmalarımızda vermiş oldukları büyük destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer tüm katkı sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni dünya, Türk zeytinyağının en büyük alıcısı olduÖnceki Haber

Yeni dünya, Türk zeytinyağının en büyük...

FAO ve Sabri Ülker Vakfı çocukların evde gıda israfını azaltmaları ve gıdanın değerini bilmeleri için birlikte çalışacakSonraki Haber

FAO ve Sabri Ülker Vakfı çocukların evde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar