Şekerbank

Üreticilere 350 bin marul fidesi üreticilere dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere 350 bin marul fidesi üreticilere dağıtıldı
Tofidass

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kenti topyekûn üretimine geçirmek adına başlattığı çalışmalar kapsamında verilen desteklerle üreticilere hibe edilen yazlık ve kışlık sebze fideleriyle birlikte, hem üreticilere yeni gelir kaynakları oluştu hem de üretime katkı sağlandı. 2019 yılından bugüne üreticilere 2 milyon 225 bin fide dağıtıldı.

Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi, Seracılığın Yaygınlaştırılması, Öğrenciler Toprakla Buluşuyor gibi çeşitli projelerle Ordu’da sebzeciliğin ekonomik ölçekte yapılmasına katkı sağlayan ve sebzecilikle uğraşan üreticileri destekleyen Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüyle birlikte yaptığı çalışmalar kapsamında kışlık sebze üretimi kapsamında 350 bin adet Marul fidesini 19 ilçesindeki üreticilerine dağıttı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kanalıyla 19 ilçedeki üreticilere ulaştırılan fidelerin dağıtım programına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da katıldı.

“TARIM ALANINDA YAPTIĞIMIZ HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Büyükşehir Belediyesinin Başkan Güler’in “Kendi kendine yeten bir Ordu” amacı doğrultusunda var gücüyle çalıştığını söyledi.

Genel Sekreter İnan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün hemşehrilerimizin doğumundan itibaren hayatının her evresine dokunan Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in teşvik ve destekleriyle tarım alanında da yaptığı hizmetlere artarak devam ediyor. FINVER projesiyle dünyanın en büyük fındık üreticisi olan şirketlerinden birinin sahibiyiz. Aynı şekilde seralar aracılığıyla fide üretimi gerçekleştiriyoruz. Bugün de kışlık sebze fidesi olarak 350 bin adet marul fidesini İl Tarım Müdürlüğümüzün de destekleriyle çiftçilerimize ulaştıracağız. Dünyanın en büyük sorunlarından birisi can güvenliğinden sonra mal güvenliği diyoruz. Bunun da en önemli tarafı gıda güvenliği. Etrafımızda salgınlar, savaşlar hiç eksik olmuyor. Bu bağlamda kendi kendine yeten bir Ordu’yu hayal eden, gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize bol bereketli ürünler diliyorum. “

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürkan; “Amacımız Türkiye’deki üretimin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamaktırÖnceki Haber

Gürkan; “Amacımız Türkiye’deki üretimin...

927 Milyonluk tarımsal destekleme ödemesi bugün başlıyorSonraki Haber

927 Milyonluk tarımsal destekleme ödemes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar