Şekerbank

Tütün Üreticilerine Kişisel Koruyucu Ekipman Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tütün Üreticilerine Kişisel Koruyucu Ekipman Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Socotab Yaprak Tütün Firması arasında yapılmış olan proje kapsamında tütün üretimi yapan üreticilere zirai mücadelede kullanılmak üzere koruyucu ekipman dağıtımı yapıldı.

Programda Konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; "Tarımsal faaliyetlerin hemen her aşamasında üreticiler, sağlığını tehdit edecek ilaçlama, gübreleme gibi faaliyetler içerisinde bulunuyorlar.  Zirai mücadele ilaçların kısa ve uzun vade etkilerinden korunmak amacıyla kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması üreticileri birçok tehlikeden korur. 

Basit fakat etkili yöntemlerle zirai mücadelede kullanılan ilaçların etkilerini en aza indirmek elimizde. Unutmayalım ki kısa vadede bizi etkilemeyen ilaç uzun vadede sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bizde bugün tütün üreticilerimize koruyucu kıyafet, eldiven, gözlük ve maske dağıtımı yaptık.  Üreticilerimizin bu ekipmanları kullanması üreticilerimizin sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.  Zirai ilaçların kullanıma hazırlanması ve ilaçlama süresince kişisel korucu ekipmanlar mutlaka kullanılmalıdır.

Akhisar İlçemize bağlı Kömürcü köyünde başlamış olduğumuz kişisel korucu ekipman dağıtımına Salihli, Saruhanlı, Kula, Gördes ve Selendi İlçelerimizde de devam edeceğiz. Tütün üreticilerimize toplamda  5 bin kişisel koruyucu ekipman dağıtmış olacağız.

Böyle bir projede bizlerle beraber yer aldıkları için Socotab Yaprak Tütün Firması'na İl Müdürlüğüm ve üreticilerim adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Programa İl Tarım ve Orman Müdür Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılınç, Socotab Bölge Müdürü Suat Tanıl, firma yetkilileri ile konu uzmanı teknik personeller katıldı.

Programın ardından İl Müdürü Öztürk tütün fideliğini ziyaret etti. Üreticilere birlikte tütün fideliğinde ilaçlama çalışmalarına eşlik etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: 1,5 Milyar Liralık Desteği Bugün Ödemeye BaşlıyoruzÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli: 1,5 Milyar Liralık Des...

Büyükşehir’den Hayvan Üreticilerine Büyük DestekSonraki Haber

Büyükşehir’den Hayvan Üreticilerine Büyü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar