Şekerbank

Türkiye’nin havucu Beypazarı’ndan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin havucu Beypazarı’ndan
Tofidass

Ankara’nın sebze deposu Beypazarı’nda kışlık havuç hasadı devam ediyor. Havaların soğuması ve mevsim şartlarının zorlaşmasıyla zamana karşı yarış veren üreticiler, yaklaşık bin 100 rakımda bulunan tarlalarından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleriyle ülkenin dört bir yananına havuç yolluyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği faaliyet alanında yer alan Beypazarı’nda havuç hasadı devam ediyor. Ürün alım faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürü Vejdi Yiğit, “Beypazarı Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarımızdan ürün alımı noktasında bereketli bir yıl oldu. Havuç hasadıyla beraber, ortaklarımızın ürünlerini almaya başladık. Şimdiye kadar 140 bin tona yakın havuç aldık. Çiftçilerimizden aldığımız havuçları Tarım Kredi Kooperatif Marketlerimizle aracısız bir şekilde tüketiciye sunuyoruz. Üreticiden havucu aldıktan 15 gün gibi kısa bir sürede ortaklarımıza ödemelerini yapıyoruz. Bu sayede hem üreticimiz kazanıyor, hem de tüketicimize sağlıklı ve güvenilir gıda tedarik etmiş oluyoruz. Bölgemizde marul, nane, roka, yeşil, soğan, ıspanak, arpa gibi diğer ürünlerin de alımlarını gerçekleştirdik. Çiftçimize üretimin başlangıcının sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

2020 yılının sonuna kadar havuç alımının devam edeceğini kaydeden Yiğit, “Her geçen yıl da alımlar artarak devam ediyor. Hinterlandımız içinde ortaklarımızın ürünlerine talip olduk, sadece girdi ihtiyaçlarında değil üretmiş oldukları ürünleri de pazara sunma noktasında tüm yardımı gerçekleştirdik. Bereketli bir yıl oldu, 2021 yılında ürün alımlarını arttırarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Tarım Krediyle çalışan üreticiler pazar sıkıntısı yaşamıyor

Havuç hasadının 120 günlük zorlu bir süreç olduğunu hatırlatan Beypazarı Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Erdoğan Orhan, “Beypazarı Oymaağaç köyünde çiftçilik yapmaktayım. Haziran ayında ekimini yaptığımız havucun hasadına bu vakitlerde başlıyoruz. İklim şartlarına göre belki de burası bin 100 rakımda olduğu için kar, yağmur bastırdığı zaman hasat boşa gidebiliyor. Bu risklere rağmen, üretime devam ediyoruz. Ürünlerimizi soğuk hava depolarında doğal depolarda saklıyoruz, tarlada da toprağın altında muhafaza edebiliyoruz. Tarım Kredi üzerinden bu sene baya bir sevkiyat yaptık, Tarım Kredinin bu ürün alımları bizi oldukça rahatlatıyor, bölge müdürünün yardımlarıyla işlerimiz kolaylaşıyor, bize faydası dokunuyor. Tarım Kredi sayesinde ürünümüze pazar bulmada sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Tarım Kredinin ekimden söküme kadar yanlarında yer aldığını söyleyen Orhan, “Gübre olsun, tohum olsun, ilaç olsun her ihtiyacımızda Tarım Kredi yanımızda. Ayrıca ziraat mühendislerimiz de bakım desteği veriyor. Ürünümüzü hasat ettikten sonrada pazar sıkıntısı yaşamadan satıyor, önümüzdeki yılın planlamasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Biberiye fideleri toprakla buluşmaya devam ediyorÖnceki Haber

Biberiye fideleri toprakla buluşmaya dev...

Büyükşehir’den can dostlarına modern yuvaSonraki Haber

Büyükşehir’den can dostlarına modern yuv...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar