Şekerbank

Türkiye’nin En Modern Serası Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin En Modern Serası Tamamlandı
Tofidass

55’inci kuruluş yılını kutlayan Koyuncu Grup, yeni yatırımı olan Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesinde bulunan 100 dönümlük jeotermal ısıtmalı modern teknolojik serada son dikimlerle birlikte faaliyete başladı. Toplam 32 km boru kullanılan ve 300.000 fide dikilen modern serada topraksız tarım yöntemi ile doğal salkım domates üretimi gerçekleştirilecek. İlk mahsuller Şubat ayı içerisinde elde edilecek.

Topraksız Tarım ve Bombus Arıları ile Doğal Üretim

Serada topraksız tarım ile üretim yapacak olan Koyuncu Seracılık ekibi, bu şekilde hem bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin elementlerinin sıvı yoluyla verilmesini sağlayacak, hem de toprağa gerek duyulmadan daha kaliteli, uzun ömürlü ve verimli ürün elde edebilecek. Bitkilerin döllenme süreçleri ise Bombus arıları ile tamamen doğal yöntemlerle gerçekleştirilecek. Tam otomasyon sistemi ile bitkiler için ideal iklimlendirme sağlanarak sağlıklı ürünler elde edilecek.

Koyuncu Grup Tarım Grubu Başkanı Merve Turgut : “Hedefimiz Avrupa Standartlarında Kaliteli ve Sağlıklı Ürün İhracatı Gerçekleştirmek”

Koyuncu Grup olarak farklı sektörlerde yatırımlarına devam ettiklerini belirten Koyuncu Grup Tarım Grubu Başkanı Merve Turgut: “İhracatın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu son dönemde bir kez daha anladık. Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinin başında domates geliyor. Hemen her sofrada olması, raf ömrünün uzun olması gibi nedenlerle domates vazgeçilemez bir tarım ürünü. Seramızda yıllık 5 milyon kg domates üreterek, bunun büyük bir bölümünü ihraç etmeyi planlıyoruz. Ağırlık olarak Avrupa ve Arap ülkeleri ile Rusya hedef pazarlarımız arasında yer alıyor.

Bu yatırımın bizi mutlu eden bir başka yönü ise kadın istihdamına katkıda bulunuyor olması. Yaklaşık 120 çalışanımızın 100’ü kadınlardan oluşuyor. Kendilerine sürekli eğitimler verdiğimiz gibi, biz de onlardan çok şey öğreniyoruz. Bu yeni yatırımımızın her açıdan ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Sektörünün En Büyük Derdi Girdi MaliyetleriÖnceki Haber

Tarım Sektörünün En Büyük Derdi Girdi Ma...

Arı Yetiştiricilerine Yüzde 50 Hibe Desteği VerildiSonraki Haber

Arı Yetiştiricilerine Yüzde 50 Hibe Dest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar