Şekerbank

Türkiye'nin en büyük mera ıslah projesi devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin en büyük mera ıslah projesi devam ediyor

Tekirdağ’ın tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini daha da yukarı taşımak amacıyla önemli projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin alanındaki en büyük proje olma özelliğini taşıyan Mera Islah Projesi’ne devam ediyor. Bu kapsamda Kapaklı, Çorlu, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray ve Malkara ilçelerinde meralara gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak, “Tarım ve hayvancılığın başkenti haline getirdiğimiz Tekirdağ’ımızda çiftçilerimize olan desteğimiz devam edecek”

Gübre dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mera İyileştirme ve Yönetimi projemiz de kırsal mahallelerimizin bedava ot kaynağı olan meralarımızın daha verimli kullanılması için 8 yıldır uygulamaya devam ettiğimiz en büyük projelerimizden biridir. Vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2023 yılında 10 mahallemiz daha proje kapsamına aldık. Projemizin, ekonomimizin can damarı olan çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tarım ve hayvancılığın başkenti haline getirdiğimiz Tekirdağ’ımızda çiftçilerimize olan desteğimiz devam edecek.” dedi.

10 Mahallede Toplam 77400 Kg Gübre Dağıtımı Yapıldı

Kapaklı’nın Bahçeağıl, Çorlu’nun Yenice, Marmaraereğlisi’nin Yakuplu ve Türkmenli, Muratlı’nın İnanlı, Yukarısırt ve Müsellim, Saray’ın  Sofular ile Malkara’nın Sarnıç ve Karamurat mahallerinde toplam 77400 kg gübre dağıtımı gerçekleştirildi. 8 yılda toplam 141 mahallede uygulanan Mera Islah Projesi ile ile 258.111 dekar (İl Merasının y’u) mera alanı proje kapsamına alınmıştır. Bu alanının 119.295 dekarına (İl merasının 7’si) 2.863.650 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapılmıştır. 119.295 dekar alanda 150’şer kg ot artışı hesaplandığında proje uygulama süresince yaklaşık 35.788 ton kaba yem elde edildiği tahmin edilmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deniz Biyoloji Müzesi’ndeki balıklar yenilenecekÖnceki Haber

Deniz Biyoloji Müzesi’ndeki balıklar yen...

Silivri’de milli ayçiçek atağı!Sonraki Haber

Silivri’de milli ayçiçek atağı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar