Şekerbank

TİKA'dan Tavuk Üretim Tesisi Kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİKA'dan Tavuk Üretim Tesisi Kurdu
Tofidass

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Sosyal Güvenlik Ajansı Romit Rehabilitasyon Merkezinde kurulan tavuk üretim tesisinin açılışı yapıldı.

Gerçekleştirilen projeyle rehabilitasyon merkezinde 3 bin tavuk kapasiteli tesisin kurulması için gereken tüm ekipman ve malzemeler TİKA tarafından temin edildi. Proje kapsamında tesise 2 tonluk soğuk hava deposu kuruldu ve 15 ton yem desteğinde bulunuldu.  

Projeyle söz konusu merkezlerden yararlanan yaşlı ve engelliler için kaliteli ve sürdürülebilir gıda temin edilmesi, yaşlı ve engellilerin diyetine uygun sağlıklı ve güvenli tavuk eti temin edilmesi amaçlanıyor. Romit Rehabilitasyon Merkezinde kurulan tesiste yetiştirilen tavuklardan ajansın diğer merkezleri de faydalanacak.

Tacikistan Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Sosyal Güvenlik Ajansı ülkede yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine barınma dahil her alanda hizmet veren bir kamu kuruluşu. Ajans, ülkenin farklı bölgelerinde huzurevi, zihinsel engelliler ve rehabilitasyon merkezleri aracılığıyla 11 merkezde faaliyetlerine devam ediyor. Bu merkezlerde 2 binden fazla yaşlı ve engelli hizmet alıyor.

Tavuk üretim tesisinin açılışı için düzenlenen törene; Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Camoliddin Abdullozoda, Tacikistan Sosyal Güvenlik Ajansı Müdürü Hakimcon Holzoda, TİKA Koordinatörü İbrahim Erbir ve ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.

 

Törende konuşan Sağlık Bakanı Abdullozoda, projenin sosyal katkısı çok önemli olan örnek bir proje olduğunu belirterek TİKA'ya teşekkür etti. Özellikle ülkede yaşlı, engelli ve gazilere yönelik hizmet veren rehabilitasyon merkezlerinin sağlıklı ve sürdürebilir gıda temini imkanına sahip olmalarının önemini vurgulayan Abdullozoda, projenin bu bakımdan çok kıymetli bir adım olduğunu ifade etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı: Tarımda Teknoloji kullanımı artacakÖnceki Haber

Bakan Yumaklı: Tarımda Teknoloji kullanı...

Genel Müdür Güldal: 60 a yakın fındık alım noktamız hazırSonraki Haber

Genel Müdür Güldal: 60 a yakın fındık al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar