Şekerbank

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tarımsal Kalkınmaya Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tarımsal Kalkınmaya Destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üzüm üreticilerine destek sağlamak amacıyla Şarköy ilçesinin Mursallı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 10 tonluk modern ve hijyenik üzüm suyu soğutma ve depolama tankı kazandırdı.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAYA YÖNELİK ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Şarköy ilçesi Mursallı Mahallesi Kalkınma Kooperatifi’nde gerçekleşen teslim töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Toprağı emek ve sevgiyle bereketlendiren çiftçilerimiz, yağmurlarla beraber gelen bahar mevsimini hep beraber karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üzüm denilince akla Tekirdağ gelir. Tekirdağ’da üzüm yetiştiriciliğinin merkezi Şarköy’dür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda Bağcılığı Geliştirme Projemiz kapsamında verimliliği arttırmaya yönelik önemli projeler gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşıyarak üzüm yetiştiriciliğini daha kârlı ve cazip hale getiriyoruz. Her geçen gün ilave şeker kullanımı, ürünün doğal şeker oranları ve katkı maddeleri konusunda daha duyarlı olması, sağlıklı ve doğal ürünlere olan ilgiyi artırmıştır. Üzüm suyu, şeker ilave edilmesine ihtiyaç duymayan doğal konsantrasyonu nedeniyle bu ilgiye cevap verebilecek niteliktedir. Bu bağlamda 0 meyve suyu üretimi bakımından üzüm suyu üretimi yükselen bir trende sahiptir.” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE YÖNELİK DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK, TEKİRDAĞ TARIMI DAHA DA GELİŞECEK”

Başkan kadir Albayrak sözlerini “Şarköy ilçemizin Mursallı Mahallesi’nde 51 üyesi bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 35 ton üzüm suyu depolama kapasitesi bulunuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 10 tonluk üzüm suyu soğutma ve depolama tankı hibe ederek kooperatifimizin depolama kapasitesini 45 tona çıkarttık. Üzüm suyu soğutma ve depolama tankı, kendi soğutma sistemine, elektronik kantara ve çift cidara sahip olup, modern ve hijyeniktir. Üzüm Suyu Soğutma ve Depolama Tankımızın siz değerli üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum. Çiftçilerimize yönelik desteğimiz devam edecek, Tekirdağ tarımı daha da gelişecek.” şeklinde noktaladı.

Programda Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da bir konuşma yaparak tarımsal kalkınma kapsamında hayata geçirilen projeler ve destekler için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibine teşekkür etti.

ÜZÜM SUYU ÜRETİMİNİ DAHA KÂRLI HALE GETİREN DESTEK

Proje kapsamında hibe edilen tank ile 35 ton üzüm suyu depolama hacmine sahip olan Kooperatif, kapasitesini 45 tona çıkarmış oldu. Elektronik kantarlı, kendinden soğutmalı ve çift cidarlı olan tank, modern ve hijyenik olmasından dolayı diğer tanklardan farklı olma özelliği taşıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği bu proje ile üzüm suyu üretim hacmi arttırılmasına, ülke geneline yayılmasına ve üzümcülük faaliyetlerinin daha kârlı hale getirilmesine katkı sağladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Serikli Kadınlara Büyükşehir’den Hamur Yoğurma MakinesiÖnceki Haber

Serikli Kadınlara Büyükşehir’den Hamur Y...

Silivri'li üreticilere 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteğiSonraki Haber

Silivri'li üreticilere 2023 paket milli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar