Şekerbank

Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama Semineri Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama Semineri Düzenlendi
Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri veriliyor.
Tofidass

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri veriliyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda  “Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama” konulu seminer gerçekleştirildi.

Semineri Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz vermiş olup İl Müdürlüğü idarecileri, teknik elemanları ve tarım danışmanları ile Meteoroloji Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğünde görev yapan teknik elamanlar katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun ilinde muhtemel kuraklık etkisini azaltmak için uygulanan projeler ve bu konuda Bakanlık tarafından verilen desteklemeler konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Tahsin Tonkaz konuşmasında; mevcut suyun korunmasını, buharlaşma yolu ile kaybolmasının önlenmesi gerektiğini ve bu konuda yapılması gereken teknik yöntemleri anlattı. Ayrıca "Suyu düştüğü, toprağı oluştuğu yerde tutalım" anlayışı içerisinde toprağın su tutma kapasitesinin artırılması gerektiğini özellikle vurguladı ve bu konuda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli ziraat yüksek mühendisi Serdar Sucu,  İl Müdürlüğünün yapmış olduğu saha çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından Bakanlığın 2023-2027 yıllarını kapsayan kuraklık ile mücadele stratejisini ve eylem planın hazırlanması ile ilgili paydaş kurumlardan gelen bilgilerin önemini anlattı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt üretimi yüzde 2,7 azaldıÖnceki Haber

Süt üretimi yüzde 2,7 azaldı

Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi Kursiyerleri Teknik GezideSonraki Haber

Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi Kursiyer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar