Şekerbank

Tarkim’in Halka Arzına Yoğun Katılım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarkim’in Halka Arzına Yoğun Katılım
Tofidass

Tarkim’in halka arzında talep toplama dönemini ve başvuruyu değerlendiren Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hamurcu; “Tarımda ve tarımsal sanayide uçtan uca üretimin her aşamasında çiftçinin ve tüketicinin yanında olan Tarım Kredi Grubu'na güvenen 2.675.408 yatırımcıya teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin En Büyük Çiftçi Ailesi artık çok daha büyük! Halka arza girmemizin temel sebebi kurumsallaşma, şirket değerinin ortaya çıkması ve şirkete değer yaratacak diğer yatırım fırsatlarının fonlanması." dedi.

"Daha büyük üretim hacmine ulaşmak istiyoruz"

Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarkim Bitki Korumadan Sorumlu Murahhas Azası Mustafa Hamurcu, şirketin yapısına ve halka arz gelirleriyle yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Şirketin Manisa'da 2009'da kurulduğunu belirten Hamurcu, "Şirketimiz, zirai mücadele ilaçları üretiyor ve 157 lisanslı zirai ilaç üretme kapasitesine sahip. Halen 91 çalışanımız var ve yaklaşık 1 milyar 100 milyon aktif büyüklüğe sahip." dedi.

Halka arz kararı almalarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Hamurcu, şunları kaydetti:

"Halka arza girmemizin temel sebebi, kaynak elde edilmesi, kurumsallaşma, şirket değerinin ortaya çıkması, şirkete değer yaratacak diğer yatırım fırsatlarının fonlanması. Bunun yanında, bilinirlik ve tanınırlığın geliştirilmesi diyebiliriz. Buna ilaveten halen Manisa'da bulunan şirketimizi daha büyük kapasitelere ve daha büyük üretim hacmine ulaştırmak istiyoruz. Fabrikayı, Manisa-Turgutlu'da organize sanayi bölgesindeki yerimize nakletmeyi ve daha geniş imkanlarla üretim yapmayı planlıyoruz. Halka arz gelirlerinin büyük bölümünü işletmenin büyütülmesi, sermaye artırımı ve buna benzer işlemlerde kullanacağız."

Öte yandan, şirketin Borsa İstanbul'da sürekli müzayede ile 12 Eylül'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küresel gıda fiyatları yeniden düştü, Türkiye’de ise 36 aydır aralıksız artıyorÖnceki Haber

Küresel gıda fiyatları yeniden düştü, Tü...

Bakan Yumaklı: “11 ilimizde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirdik”Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: “11 ilimizde toplam 43 bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar