Şekerbank

Tarımsal Hibe Destek Sözleşmeleri İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Hibe Destek Sözleşmeleri İmzalandı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında düzenlenen tarıma dayalı ekonomik yatırımlar projelerinin tanıtımı ve 11. Etap Hibe Sözleşme töreni Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile yapıldı.

ATSO toplantı salonunda gerçekleşen 11. Etap hibe sözleşme törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, İl Müdürleri ve hibe desteği alan firmalar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında hazırlanan video filmi gösterimi yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz son günlerde tarım ile ilgili birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca ilimizin tarımsal yatırımların önünü açacak değişik projelerin gerek protokollerinin imzalanmasında, gerek sertifikaların dağıtılmasında hep bir arada olduk. İzlediğimiz video filmi tarım ve hayvancılık alanında geldiğimiz noktayı çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Tarım ve hayvancılık sadece üretip ve onlara pazar bulmakta zor bir ortamdan çıkmış ve artık ağır ağır sanayileşme yönünde de hızlı bir şekilde ilerlediğimizin güzel bir göstergesidir. Yatırımcılar ne elde ettiklerini kendileri söylediler, sizlerde onları gördünüz. Bizim genel olarak toplumsal bir eksikliğimiz ya da toplumsal bir özelliğimiz var. Ne kadar anlatılırsa anlatılsın çok fazla anlatılanlara itibar etmeyiz, sadece görmek isteriz. Bu yatırımların az önce ne derece verimli olduğunu izlemiş olduğumuz slayt gösterisinde gördük. Sizlerde buna inanan kesimlersiniz. Yatırım yaparak sanayileşmeye doğru hızla giden ülkemize bizde katkı sağlayalım diyen yatırımcılarımızsınız” dedi.

Tarım sanayileştiği müddetçe üreticisine gelir sağlayan bir yapıdır diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, ”Eğer bunu sanayileşip güzelce koruma altına alamazsak, katma değer katarak üreticiden tüketiciye ulaştıramazsak ne üretici kazanabilir, ne de arada çalışanlar kazanabilir. Bir yılın emeği sadece karın tokluğuna geçer. Katma değeri artırılarak, zamana yayılarak, tüketiciye ulaştırılabilirse gelirinde aynı oranda arttığını görüyoruz. İlimiz bu yönden şanslı ve çiftçilerimiz daha geleceği gören bir tarz içerisinde. Bundan kısa bir süre önce IPART projeleri ile ilgili olarak 97 projeye burada benzer şekilde tören yapmıştık. 65 milyonluk bir kaynak ilimize geliyordu. Bugünde yine 38 milyonluk bir kaynak ilimize geliyor. Bunların artması ilimiz adına da, ülkemiz adına da sevindiricidir. İnşallah sizler bu gayretleriniz gibi gelecek yıllarda daha farklı alanlarda ve benzer çabalar içerisinde olursunuz. Projesi olan herkesin kaynak bulabileceğini daha önceki toplantı da ifade etmiştim. Yeter ki sizlerin projesi olsun ve gayretiniz olsun. Devletimiz ve değişik kaynaklar bu alanda sizlere ve her türlü yatırımcıya yeterince imkan sağlıyor. Projesi olanlar kenarda durmasınlar. Bu ülkemize yapabileceğimiz en büyük katkı daha fazla katma değer üreterek insanlarımıza daha fazla aş, daha fazla iş imkanı sağlamaktır. Hepinize bugünden itibaren protokolünü imzalayacağımız projelerinizde başarılar diliyorum. Daha yeni projelere vesile olması dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından 11. Etap Hibe desteğinden yararlanan firmaların çekleri ve hibe sözleşmelerinin taktim edilmesiyle sözleşme töreni sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2. Ürün Silajlık Mısır Tarlasında Damla Sulama Sistemleri Tanıtımı YapıldıÖnceki Haber

2. Ürün Silajlık Mısır Tarlasında Damla...

Ağrı'da Mera Islah Çalışmaları BaşlatıldıSonraki Haber

Ağrı'da Mera Islah Çalışmaları Başlatıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar