Şekerbank

Tarımda Kadın Emeği Projesi istişare toplantısı Aksaray’da yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda Kadın Emeği Projesi istişare toplantısı Aksaray’da yapıldı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, kadın kooperatiflerinin üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek amacıyla başlattığı “Tarımda Kadın Emeği” projesi için istişare toplantısı Aksaray’da gerçekleştirildi. Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince, teknik, eğitim-danışmanlık, mikrokredi ve ürün alım destekleri verilecek.
Tofidass

Kadın kooperatiflerinin örgütsel yapılanmalarını sürdürülebilir temellere oturtulması ve üretime doğrudan katkı sağlamalarını desteklemek için başlatılan proje çerçevesinde istişare toplantısı, pilot il olarak seçilen Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ve TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Hasan Dağı eteklerinde bulunan gıda üretimi yapan Kadın Kooperatiflerini ziyaret ederek, “Tarımda Kadın Emeği” projesi hakkında bilgi verdiler.

Tarım sektörü içinde aktif olarak bulunan ve bulunmak isteyen kadınlara proje kapsamında üretim süresince; teknik, eğitim-danışmanlık, mikrokredi ve ürün alım destekleri verilecek.

Eğitim ve danışmanlık desteği
Proje kapsamında kadınlara, ürünlerin üretim sürecinden, market raflarına ve nihai tüketici ile buluşması sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm konularda, ilgili paydaşlarla birlikte eğitim ve danışmanlık destekleri verilmesi planlanıyor.

Mikrokredi desteği
Gelir getirici bir faaliyette bulunmak isteyen, sermayesi olmayan, dar gelirli kadın üreticilerin sermaye ihtiyacını karşılamak amacıyla, iş kurma veya işini geliştirme fikri olan ortaklara ve ortaklar tarafından en az 5’er kişiden oluşan gruplara ve kadın girişimciler tarafından kurulan kooperatiflere kredi kullandırılacak.

Ürün alım desteği
Türkiye’nin 17 bölgesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlükleri, 1.620 noktasında bulunan Kooperatifler, 175’in üzerinde market ile perakende sektöründe faaliyet gösteren TK Birlik A.Ş. ve TK Sera A.Ş. aracılığı ile Kadın Kooperatiflerinden halen gerçekleştirilen ürün alımlarının proje kapsamında arttırılması hedefleniyor. Kadın Kooperatif ürünlerinin, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerindeki özel alanlarda reyon oluşturulması ve tüketici ile buluşturması çabalarına da hız verilecek.

Teknik destek
Üretim sırasında Kadın Kooperatiflerine teknik destek vererek; üretim alanlarının üretime uygunluklarının kontrol edilmesi, üretim kalitelerinin arttırılması, ürün içerikleri kontrol edilerek reçete çalışılmasının yapılması, ürün analizlerinin yapılması, maliyet hesaplamaları kontrol edilmesi ve etiket çalışmaları gibi konularda destekte bulunulması hedefleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOP’tan Hayvancılık Sektörüne Yönelik Önemli Bir Kaynak EserÖnceki Haber

KOP’tan Hayvancılık Sektörüne Yönelik Ön...

Üreticilere 5 bin fidanSonraki Haber

Üreticilere 5 bin fidan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar