Şekerbank

Tarım Sektörü, Bölgenin En Güçlü Tarım Fuarı Growtech’te Buluşmayı Sabırsızlıkla Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Sektörü, Bölgenin En Güçlü Tarım Fuarı Growtech’te Buluşmayı Sabırsızlıkla Bekliyor

Growtech 20.Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı 24-27 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde “Keşfet, Büyüt, Kazan!” yeni mottosu ile düzenleniyor. Fuarda, Sera & Sulama Teknolojileri”, “Tohumculuk”, “Bitki Besleme ve Koruma”, “Tarım Makinaları” ve “Hayvancılık” olmak üzere toplam 5 kategori bulunuyor. Sektörü uluslar arası pazarlarla 20’nci kez buluşturmak üzere hazır olduklarını açıklayan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, Fuar ile ilgili son gelişmeler ve tarımsal gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tarım ihracatında ilk sekiz ayda tarihi zirveye ulaştık

Er,“Türkiye, dünya genelindeki zor koşullara rağmen büyümeye devam eden güçlü bir ekonomiye sahip. 2005-2019 döneminde tarımsal hasılada Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sırada yer aldık.  2020 yılında 205 ülkeye, 1982 çeşit tarımsal ürün ihraç edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre tarım sektörümüz son 10 yılda istikrarlı şekilde büyümeye devam etti. Pandemiye rağmen çiftçimiz, tarım sektörümüz hiç durmadan üretmeye devam etti. Tarım ihracatında 2021 yılının ilk 8 ayında tarihi zirveyi gördük. ” dedi. 

Akıllı tarım uygulamaları verimli üretim için en güçlü silahlarımız 

Er, şöyle devam etti: “Yıl sonunda ülke olarak ihracatımızın 210 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 2026 yılı ihracat hedefimiz ise 300 milyar dolar. Growtech olarak hep ihracat odaklı bir fuar olduk ve tarımın ülke ekonomisine olan katkısının daha da büyümesini destekledik. Tarımda kendine yeter bir ülke olmanın, gıda güvenliğinin sağlanmasının ne kadar önemli olduğu bu dönemde daha da iyi anlaşıldı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Akıllı tarım uygulamaları ve yeni nesil sulama yöntemleri bu koşulların tarımsal üretime etkisini azaltmada ve verimliliği arttırmada en güçlü silahlarımız. Bu nedenle akıllı tarım uygulamalarındaki en son gelişmelerin Growtech’te sektörle buluşmasını çok önemsiyoruz. Öte yandan kuraklık da üreticilerimizin belini büken konulardan biri. Türkiye’de kullanılan suyun üçte ikisi ve bir başka deyişle yüzde 65’i tarımda kullanılıyor. Ne yazık ki tarımda vahşi sulama yapmaya devam ediliyor. Bu süreçte destekçilerimiz arasında katılan Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği BASUSAD tarafından küresel ısınma koşullarında sürdürülebilir tarım için basınçlı sulamanın önemi konusu tartışılacak. Tarım sektörümüz ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetler ile dış pazarlara kolayca ulaşma fırsatlarını yakalamak üzere Kasım ayında yeniden Antalya’da Growtech’te buluşmak için sabırsızlanıyor, gün sayıyor.”. 

Tedarik zincirindeki aksaklıklar tarımda Türkiye için fırsata dönüştü

Pandemi döneminde Türkiye’nin logistik avantajlar sağlayan stratejik konumu ve üretim gücünün çok daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Growtech Fuar Direktörü Engin Er, “Ekonominin çarklarının dönmesi gerekiyor. Ticari anlamda karşımıza çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Growtech’in yeni mottosu “Keşfet, Büyüt, Kazan!” ile tarım sektörümüze, potansiyelini en iyi şekilde arttırma şansı sunuyoruz. Tarımdaki gücümüz sayesinde keşfedilecek pek çok yeni pazar fırsatı var. Bu pazarlara odaklanarak sektörümüzü, ekonomimizi büyütmeye ve hep birlikte kazanmaya, kazandırmaya Growtech olarak hazırız." dedi.

İspanya, Hollanda ve Macaristan ülke bazında milli katılımla özel pavilyonları ile yer alacak

Güçlü bir ekonomiye her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna vurgu yapan Engin Er şöyle devam etti: “Bu hedefe ulaşmanın en verimli yolu ihracat. Yılın ilk sekiz ayında ülke ihracatımızın yüzde 12.8’i tarım sektörümüz tarafından gerçekleştirildi. Bu sektörün büyüme gücünü ve ihracatta neler yapabileceğini en açık ve iyi şekilde özetliyor. Bazı firmalar Growtech’e özel pavilyonlarında ülke bazında milli katılım sağlayacaklar. Her zaman olduğu gibi Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) desteği ile Alım Heyeti Programı düzenliyoruz.”.    

Fuar alanına HES Kodu, Aşı Kartı ve aşısızlar için PCR testi belgesi ile giriş yapılabilecek

24-27 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Growtech Uluslararası Tarım Fuarı’na hem katılımcılar hem ziyaretçiler, HES kodu, aşı kartı ve aşısızlar son 48 saate ait PCR testi belgesi ile giriş yapabilecekler. Fuarda, dünyanın en büyük etkinlik organizatörü Informa tarafından geliştirilen ‘Temizlik ve Hijyen’, ‘Fiziksel Mesafe’ ile ‘Tespit ve Koruma’yı kapsayan AllSecure Standartları uygulanarak,  sağlıklı ve güvenli bir fuar ortamı tesis edilecek. 

ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerini arıyor

Growtech, 20’nci yılında tarımsal üretime katma değer katan ve sektörel farkındalık yaratan yenilikçi çalışmalara ve yarışmalara ev sahipliği yapmaya ve destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 2008 yılından bu yana Growtech tarafından düzenlenen ve son üç yıldır da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte yapılan ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri sahiplerini bulacak. Ayrıca bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Growtech Tarım Sohbetleri’nde, sektörün nabzı tutulacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayer, “Vegetables By Bayer” adlı Yeni Marka Platformunu Hayata GeçirdiÖnceki Haber

Bayer, “Vegetables By Bayer” adlı Yeni M...

Kadın kooperatifleri tüketiciye dijital pazarlama yoluyla ulaşacakSonraki Haber

Kadın kooperatifleri tüketiciye dijital...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar