Şekerbank

Tamamı ithal ediliyordu, yerli ve milli olarak üretildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tamamı ithal ediliyordu, yerli ve milli olarak üretildi
Dünyada birkaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarında yüz binlerce tüketilen, gıdalarda kanserojen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan kitler yerlileştirildi.
Tofidass

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter’dan yaptığı açıklamada, gıdalarda kanserojen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan ve tamamı ithal edilen kitlerin yerlileştirildiğini belirtti.

Gıdalarda kansorejen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan ve tamamı ithal edilen kitleri yerlileştirdik.

Dünyada bir kaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarımızda yüzbinlerce tüketilen bu ürün ihtiyacı, artık TÜBİTAK MAM'ın geliştirdiği "Aflamam" ile karşılanacak.

Varank, dünyada birkaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarda yüz binlerce tüketilen bu ürünün ihtiyacının artık TÜBİTAK MAM’ın geliştirdiği “Aflamam” ile karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı “Aflamam”ı kullanacak

İmzalanan protokolle Tarım ve Orman Bakanlığının bundan sonra yerli ve milli olarak üretilen “Aflamam”ı kullanacağını dile getiren Varank, “Bu güzel gelişmeye öncülük eden Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

İmzaladığımız protokolle Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonra yerli ve milli olarak üretilen "Aflamam"ı kullanacak. Bu güzel gelişmeye öncülük eden Tarım ve Orman Bakanımıza @bekirpakdemirli teşekkür ediyoruz.

Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan çalışmanın, ‘kamu alımlarının Türkiye sanayisinin teknolojik yoğunluğunun yükseltilmesi ve yerli üretimin teşvik edilmesi açısından güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığıyla yaptığımız bu çalışma, "Kamu alımlarının Türkiye sanayisinin teknolojik yoğunluğunun yükseltilmesi ve yerli üretimin teşvik edilmesi" açısından güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Aflatoksin nedir? Aflatoksin zararlı mıdır?

Küfler doğada yaygın şekilde bulunurlar. Günümüzde 200’den fazla küf türünün bulunduğu ve bunların bir kısmının belirli koşullar altında gıda ve yemlerde mikotoksin oluşturabildikleri biliniyor. Hava ve toprakta bulunan küf sporları, gıda ve yem maddelerine bulaştıkları zaman uygun sıcaklık ve nemde mikotoksinleri oluştururlar. Mikotoksinler, küflerin ürettiği zehirli maddelerdir.

Birçok mikotoksin çeşidinden biri olan aflatoksinler de başlıca Aspergillus flavus ve Aspergillus parasiticus küflerinin oluşturduğu toksik maddelerdir. Gıda ve yemlerde en önemli bulaşanlardan biri olarak kabul edilen aflatoksinler, gıda güvenilirliği açısından önemli bir tehlike oluşturur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun’da Organik Yumurta Üretimi BaşlıyorÖnceki Haber

Giresun’da Organik Yumurta Üretimi Başlı...

Ziraat Odası uyardı: Gıda fiyatları YükselecekSonraki Haber

Ziraat Odası uyardı: Gıda fiyatları Yüks...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar