Şekerbank

TAKEP projesi kapsamında çiftçilerimize hibe sertifikalı tohum dağıtımına başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAKEP projesi kapsamında çiftçilerimize hibe sertifikalı tohum dağıtımına başlandı

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında; "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin 5258 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı" gereği İlimizde atıl tarım arazilerinin tarıma kazandırılması amacıyla hazırlanan projelerimiz Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Giresun Valimiz Sayın Enver Ünlü’nün talimat ve desteğiyle İl Özel İdaresi tarafından da hibe desteği verilmek üzere onaylanmıştır.  Proje, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Giresun İl Özel İdaresi bütçesinden Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde üreticilerimize %50 hibeli ve %50 çiftçi katkılı sertifikalı tohum dağıtımını içermektedir.

Şebinkarahisar Kaymakamlığı tarafından  20 Eylül 2022 tarihinde  organize edilen programda; Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve protokol üyelerinin katılımıyla çiftçilerimize sertifikalı tohum dağıtımına start verilmiştir.

Bakanlığımız %50 hibe destekli, 3 milyon 300 bin TL bütçeli "Arpa Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi" ve "Buğday Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi" projelerimiz ile çiftçilerimize dağıtımı yapılacak sertifikalı tohum miktarları; 136 ton arpa ve 132,4 ton buğday tohumu olmak üzere 268,4 ton’ dur.  13 bin 420 dekar alanda, 671 çiftçi ailesi faydalanmış olacaktır. Yöre iklim ve toprak şartları dikkate alınarak: Ekmeklik buğday çeşidi olarak Bayraktar ve Bezostaya; Makarnalık buğday çeşidi olarak Kızıltan 91 ve arpa çeşidi olarak da Aydan Hanım sertifikalı tohumları tercih edilmiştir.

İl Özel İdaresinden %50 hibe destekli, 2 milyon TL bütçeli “Arpa ve Trikale Yetiştiriciliği” projesi ile hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimize dağıtımı yapılacak sertifikalı tohum miktarları; 100 ton Tritikale (Tatlıca 97 çeşidi) ve 59 ton arpadır. Proje ile 8 bin dekar alanda, 400 çiftçi  ailesi faydalanmış olacaktır.

Yüksek kesimdeki ilçelerimizde TAKEP Projesine başvuran tüm üreticilerimizin sertifikalı tohum talepleri, Bakanlığımızın “Sen Üret Yeter” mottosu doğrultusunda şartlarda gerekli kolaylıklarda sağlanmak suretiyle karşılanmıştır. Toplamda 21 bin 420 dekar arazi ekilecek olup, iklim şartlarının iyi gitmesi halinde 5 milyon 300 bin TL’lik bu projenin İlimiz tarımsal ekonomisine sağlayacağı çarpan etkilerinin; 58 milyon TL’nin üzerinde katkıya ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık %133,41, aylık %1,31 arttıÖnceki Haber

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE)...

Üreten Bolu’dan Organik Üreten Bolu’yaSonraki Haber

Üreten Bolu’dan Organik Üreten Bolu’ya

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar