Şekerbank

Şırnak’ta Tarımsal Projelere 9 Milyon Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şırnak’ta Tarımsal Projelere 9 Milyon Hibe Desteği
Tofidass

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 13. etap Kırsal Kalkınma Yatırımları mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Selman DEMİREL, İl Müdür Yardımcısı Hurşit ACAR, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vekili Hasan DOĞAN, teknik personeller ve yatırımcılar katıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ(Tebliğ No:2019/30) çerçevesinde Şırnak genelinde başvuruda bulunan yatırımcılardan 10 adet proje onaylanarak hibe almaya hak kazandı. Hibe desteğinden yararlanacak olan 10 adet projenin toplam hibeye esas proje tutarı 18.190.021 TL’dir. Program kapsamında projelere hibeye esas tutarlarının %50’ oranında 9.095.010 TL hibe desteği verilecek.

Konu hakkında görüşlerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Selman DEMİREL; “Hibe sözleşmelerinin imzalanmasıyla ilimize 10 yeni yatırım kazandırılmış olacaktır. Tüm yatırımlarda yatırımcılar hibeye esas toplam tutarın yarısını devletten alarak hem yatırımın amortisman süresini kısaltmış olacak hem de finansman konusunda devletten karşılıksız olarak işletmeleri için ihtiyaç duydukları meblağın yarısını almış olacaklardır.

Projeler İlimizin gelişmekte olan üretim altyapısına önemli katkı ve katma değer oluşturulacaktır. Bakanlığımızca uygulanan tüm projelerde olduğu gibi KKYDP projelerinde de yatırımcılarımızın yanında oluyoruz. Projelerin başvuru aşamasından itibaren hibe sözleşmesi aşamasına gelene kadar tüm aşamalarda teknik ve idari destek olmanın yanında izleyen süreçte de nihai olarak sonlandırılmasına kadar geçecek sürede de yanlarında olacağız.

İnşallah yeni etaplar ile birlikte ilimize daha başka tesisler kazandırmak için tüm ekip arkadaşlarımla çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 97 kişilik istihdam sağlanmış olacaktır. Yatırımların Şırnak İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mazot maliyetinin yüzde 50'sini karşılıyoruzÖnceki Haber

Mazot maliyetinin yüzde 50'sini karşılıy...

Faizsiz Kredi Desteğiyle Hayvancılığa Başlama Fırsatı!Sonraki Haber

Faizsiz Kredi Desteğiyle Hayvancılığa Ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar