Şekerbank

Seydikemer'li Arıcılara Arı Keki Ve Arı Yemi Bağışlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seydikemer'li Arıcılara Arı Keki Ve Arı Yemi Bağışlandı
Seydikemer’de yazın meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara, arı keki ve arı yemi dağıtıldı.
Tofidass

Seydikemer’de yazın meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara, arı keki ve arı yemi dağıtıldı. Seydikemer Belediyesi’nin de araçları ve personeliyle destek olduğu arı keki ve arı yemi dağıtımı Seydikemerli üreticileri sevindirdi

Muğla’da 29 Temmuz’da Marmaris ilçesinde başlayan ve Seydikemer olmak üzere birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları arı yetiştiricilerini de olumsuz etkilemişti.  Seydikemer’de 1 Ağustos tarihinde Arifler Mahallesinde başlayıp aynı anda farklı mahallelerde de çıkan orman yangınları adeta kâbus dolu günler yaşatmıştı. Ekiplerin ve yöre halkının, havadan ve karadan seferberlik halinde çalışması sonucu yangın kontrol altına alınabilmişti. Yangın felaketi sonrası zarara uğrayan vatandaşlara Devletin desteği sürerken Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ali Nihat Gökyiğit Vakfı da arıcılık faaliyete yaparak geçimini sağlayan üreticilere destek oldu.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin girişimleri sonucu Ali Nihat Gökyiğit Vakfı tarafından yangından en çok etkilenen Çökek, Dere, Çaykenarı, Arifler, Minare ve Kabaağaç Mahallelerinde arıcılık faaliyeti yapan ve yangından etkilenen üreticilere arı keki ve arı yemi desteği yapıldı. Yangın ve kuraklık nedeniyle oldukça zor zamanlar geçiren arıcılara, arı keki ve arı yemi törenle dağıtıldı.

Törene; Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin, Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kasım Gürbüz, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, arıcılar ve aileleri katıldı.

Törende Ali Nihat Gökyiğit Vakfı tarafından bağışlanan 6 bin 20 kilogram arı keki, 400 arıcıya 25 bin kilogram arı yemi  Seydikemer İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü teknik personelleri katılımı ile arıcılara dağıtıldı. Arı keki ve arı yemi dağıtımına Seydikemer Belediyesi araçları ve personelleriyle destek verdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere 20 Bin Adet Keçiboynuzu Fidanı DağıtıldıÖnceki Haber

Üreticilere 20 Bin Adet Keçiboynuzu Fida...

Motorine büyük zam: Çift hane görüldüSonraki Haber

Motorine büyük zam: Çift hane görüldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar