Şekerbank

Sertifikalı Patates Tohum Üretiminde Yüksek Rekolte Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sertifikalı Patates Tohum Üretiminde Yüksek Rekolte Bekleniyor
Tofidass

Bitlis'te sertifikalı patates tohumu üretimine başlanırken, il genelindeki 14 üreticiye ait toplam 5 bin dekarlık alandan 25-30 bin  bin tonun üzerinde ürün rekoltesinin beklendiği belirtildi.

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih  Asak ve beraberindekiler, Ahlat  ilçesindeki dikili alanlarda incelemelerde bulundu. Tarım alanlarında üreticilerle gelişme dönemine ilişkin istişare eden İl Müdürü Asak, ekibiyle birlikte incelemelerine devam etti. Burada basın mensuplarına  sertifikalı patates tohumu üretimiyle ilgili değerlendirme yapan İl Müdürü Asak, geçen yıla oranla bu yıl İl Müdürlüğü teknik personellerinin titiz ve yoğun çalışmaları neticesinde yüzde 20'lik bir oranda ürün artışı beklediklerini belirterek şunları kaydetti:"Ülkemizin yaklaşık yüzde 7 lik sertifikalı patates tohumu ilimizde üretilmektedir. Hastalık ve zararlılar noktasında ziraat mühendislerimiz çok titiz bir çalışma yürüterek çiftçilerin herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına gerekli teknik desteği sağlıyorlar. Bakanlığımız tarafından 14 üreticiye 3 milyon 185 bin lira sertifikalı tohum üretimi desteği verildi. Dolayısıyla bakanlığımızın desteği ve ziraat mühendislerimizin alandaki çalışmaları neticesinde ilimiz her geçen yıl hem üretici ve hem de alanlarda önceki yıllara göre daha fazla ürün üretilerek ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktadır. İlimizde üretilen sertifikalı patates tohumları  ülkemizin birçok iline pazarlanmakta ve ayrıca hastalıklardan ari  ve verimli topraklarıyla dekara verim olarak ülke ortalamasının üzerinde bir üretimin gerçekleştirildiği görülmektedir. Sertifikalı tohum ve üretim alanlarının artması ile  kendi kendine yeten bir yapı oluşturuldu."

Asak, "Hem tohumunu kendisi üreten hemde çok geniş alanlarda ülkemizin hatırı sayılı bir üretim potansiyele sahip ilimiz, patates üretiminde de kendini kanıtlamıştır. 2018 yılı için yine ilimizde patates üretiminde yüksek bir verim beklentimiz var." dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
850 kiloluk ay-yıldızlı boğayı, Erdoğan'a hediye edeceklerÖnceki Haber

850 kiloluk ay-yıldızlı boğayı, Erdoğan'...

Meteoroloji uyardı! Ülke genelinde hava sıcaklığı artacakSonraki Haber

Meteoroloji uyardı! Ülke genelinde hava...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar