Şekerbank

Samsun’da Kadın Çiftçilere Süt Sağım Makinesi Dağıtımı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Kadın Çiftçilere Süt Sağım Makinesi Dağıtımı Gerçekleştirildi
Tofidass

Samsun’da Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi kapsamında, 17 ilçeden 113 kadın çiftçiye Zirai Karantina Toplantı Salonu’nda süt sağım makinesi dağıtım töreni yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, şube müdürleri, ilçe müdürleri, birlik başkanları, teknik personeller, basın mensupları ve kursiyer kadın çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, törende yaptığı konuşmada, süt sığırcılığının ülkemiz için önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Samsun, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından yoğunlaşma gösteren bir il ve Türkiye’deki toplam 16.583.005 baş büyükbaş hayvanın 345.548’i Samsun’da bulunuyor. Bu, Türkiye genelinde %2’lik bir paya denk geliyor ve Samsun ili bu alanda 12. sırada yer alıyor. Ayrıca Samsun, 20.009 baş mandayla Türkiye’de birinci sırada yer alıyor.

İbrahim Sağlam, 2023 yılı kapsamında 600 milyon TL’lik tarımsal desteklemenin 77 milyonunu hayvancılık desteklemesi olarak çiftçilere ödendiğini belirtti. Samsun’da hayvancılık sektörünün mekanizasyonuna büyük önem verildiğini ifade eden Sağlam, Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile 113 kadın çiftçiye buzağı bakımı, besleme, süt sağım hijyeni, süt hayvanlarında verimliliğin arttırılması ve yeni hayvancılık destekleme modelleri hakkında kapsamlı eğitim verildiğini söyledi.

Proje kapsamında 17 ilçede 113 kadın çiftçiye 1 günlük eğitimin sonunda 1’er adet Süt Sağım Makinası verildi. Bu projede, 5 baş sağmal süt ineği olan, Türkvet kayıtlarında büyükbaş işletme kaydı bulunan ve faal olarak hayvancılık yapan kadın çiftçilere “Tekli Süt Sağım Makinesi” desteği sağlandı.

Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ise konuşmasında, kadınların emeğine vurgu yaparak, bu projenin hayatın yükünü çeken çiftçi kadınların hayat standardını yükseltmek, köyleri daha yaşanabilir hale getirmek ve köyden kente göçü önlemek için büyük önem taşıdığını belirtti. Süt sığırcılığı yapan kadın çiftçilerin yüzünü güldürecek bir proje olan bu çalışma, kaliteli ve hijyenik süt sağımı yapmalarını sağlayacak ve üretici ailelerine işgücü ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Tören sonunda kadın çiftçilere eğitim sertifikaları ve süt sağım makineleri dağıtıldı. Toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığ’da üreticilere %75 hibeli kuru fasulye, nohut ve kırmızı mercimek tohum dağıtıldıÖnceki Haber

Elazığ’da üreticilere %75 hibeli kuru fa...

Bakan Yumaklı Kastamonu'da: "Anadolu'yu Sertifikalı Tohumlarla Buluşturacağız"Sonraki Haber

Bakan Yumaklı Kastamonu'da: "Anadolu'yu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar