Şekerbank

Samsun’da Bitki Sağlığı Uygulamaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Bitki Sağlığı Uygulamaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM: “İl ve İlçe Müdürlüklerimizce, 2022 yılında Bitki Sağlığı Uygulama Programımız kapsamında 2022 yılının Bitki Sağlığı Eğitim ve Farkındalık Yılı ilan edilmesi sebebiyle üretici eğitimlerine ağırlık verilmiştir. Yapılan bu eğitim çalışmalarıyla toplam 346 toplantıda 3879 çiftçi eğitilmiştir."
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda 2022 Yılı Bitki Sağlığı Programı Değerlendirme ve 2023 Yılı ProgramTtoplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale BAYKAL, 17 İlçe Müdürü ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM: “İl ve İlçe Müdürlüklerimizce, 2022 yılında Bitki Sağlığı Uygulama Programımız kapsamında 2022 yılının Bitki Sağlığı Eğitim ve Farkındalık Yılı ilan edilmesi sebebiyle üretici eğitimlerine ağırlık verilmiştir. Yapılan bu eğitim çalışmalarıyla  toplam 346 toplantıda 3879 çiftçi eğitilmiştir.

Bu doğrultuda, İl Müdürlüğümüzce Çeltik ve Fındıkta 7 Adet Çiftçi Tarla Okulu düzenlenmiştir. Düzenlenen Tarla Okulları ile çiftçilerin tarladan sofraya kadar geçen süre içerisinde Entegre Mücadele prensipleri doğrultusunda Pestisit kullanımı hakkında farkındalık oluşturarak, çevre ve doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir tarım bilincinin oluşması sağlanmaya çalışılmıştır.

Yine Bitki Sağlığı Faaliyetleri kapsamında İlimiz Canik İlçesinde yapılan surveylerde; Gültepe Mahallesinde bulunan 103 dekarlık mera alanında Çekirge popülasyonun yoğunluğu tespit edilmiş ve ilaçlı mücadele Devlet Yardım Mücadelesi şeklinde yapılmıştır.

Ülkemizde görülmeyen veya sınırlı olarak yalnızca belirli bölgelerde görülen 14 hastalık ve zararlı için de Özel Sürvey Çalışmaları yapılmıştır. Özel sürvey çalışmaları kapsamında 3 konuda  (Meyvede Çiçek ve Meyve Monilyası,  Kivide Kivi Bakteriyel Kanser, Mısırda Batı Mısır Kök Kurdu olmak üzere) İlimizde ari alan çalışmaları devam etmektedir.

İlimiz tarımsal üretiminde önemli yer tutan ürünlerden en yüksek verimin alınması için hastalık ve zararlıların kontrol altında tutulması gerekmektedir. İl Müdürlüğümüzce bu kapsamda 72 farklı hastalık ve zararlıda arazi çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Erken Tahmin ve Uyarı cihazları ile hastalık ve zararlılar takip edilerek gerekli uyarılar yapılmış olup, bundan sonraki yıllarda da istasyonlar etkin bir şekilde kullanılmaya devam edecektir.” dedi

Konuşmanın ardından İlçe Müdürlüklerinde konuyla ilgili faaliyet gösteren teknik personeller, 2022 yılı Bitki Sağlığı Çalışmaları hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler. ‘Soru- Cevap’ şeklinde devam eden toplantıda; görüş, öneri ve sorular muhataplara iletilerek görüşülürken aynı zamanda 2023 yılında uygulanacak Bitki Sağlığı konuları da karara bağlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli’li Üreticilere Yüzde 75 Hibeli Macar Fiğ Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Denizli’li Üreticilere Yüzde 75 Hibeli M...

Çiftçilere Patates Siğiline Karşı Verilen Desteğin Tutarı ArtırıldıSonraki Haber

Çiftçilere Patates Siğiline Karşı Verile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar