Şekerbank

‘Samsun Tarım’da Bölgeye Önderlik Yapan Bir İl’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Samsun Tarım’da Bölgeye Önderlik Yapan Bir İl’
Tofidass

Samsun Valisi Osman Kaymak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Zirai Karantina toplantı salonunda düzenlenen DOKAP Projeleri Hibe teslim programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, “Projemiz 160 bin liraya yakın bir projemiz. Proje kapsamında üreticilerimize barınma çadırı ve elektrik paneli sağlamayı amaçladık. Tüm ekip arkadaşlarımızla yürüttüğümüz bu çalışmada güzel bir sonuç elde ettik.”dedi.

Daha sonra konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “Samsun ilimizde 1 ayı geçmeden bir projenin imza törenini gerçekleştiriyoruz. DOKAP, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek, bu bölgede yaşayan halkımızın gelir düzeyini ve yaşam standardını yükseltmeyi bölgeler arası ve bölge içi farkındalığı gidermeyi, aynı zamanda ulusal düzeyde ekonomik girişime ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan bir bölgesel kalkınma projesidir. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında DOKAP iş birliği ile Samsun’da toplam 1 milyar 389 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildi.”dedi.

‘SAMSUN TARIM’DA BÖLGEYE ÖNDERLİK YAPAN BİR İL’

'Tarımda daha iyi yerlerde olabilmeliyiz', diyen Valim Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Samsun’u daha üst seviyelere çıkarmamız gerektiği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Samsun tarım da bölgeye önderlik yapan bir il konumunda. Ama tarımda daha iyi yerlerde olabilmeliyiz. Bafra Ovası’nın neden bir Çukurova gibi olmadığını tartışmalıyız. Tarımsal anlamda dünyanın geldiği seviyeleri Samsun’un da yakalaması lazım. Arkadaşlar, o yönüyle de birim başına katma değeri daha fazla üretmezsek bu yarışta geride kalırız.”dedi.

‘TÜRKİYE, ARTIK GERİ KALMIŞ BİR ÜLKE DEĞİL’

Türkiye'nin artık geri kalmış bir ülke olmadığını ifade eden Sayın Valimiz, “Artık biz dünya ile yarışıyoruz. Kişi başı 2-3 bin dolar geliri olan Türkiye'nin artık 15-20 bin, 25-30 bin dolar kişi başı geliri kendimize hedef koymuş bir ülke olarak daha çok ihracat yapmamız gerekiyor. İnsanlarımız üretirken yaşam koşullarının en iyisini onlara sunmamız lazım. Bulundukları ortamdaki yoksulluğa onları terk etmememiz lazım. Onun için bu projeyi önemsiyorum, destekleyen arkadaşları tebrik ediyorum.”diye konuştu.

Ayrıca, Samsun’un turizm kenti olduğunu da belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Ancak bu güzel kenti tanıtamıyoruz. Tanıtmakta zorlanıyoruz. Kendimizi çok suçlamadan önümüze hedefler koymamız lazım. Güzel projeler ile bu şehri üst sıralara çıkarmamız lazım. Bugün imzasını ve protokolünü yapacağımız projeler çok önemli. Bu projelerin üreticilerimiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliğine yapılacak olan Bal Dolum ve Paketleme Tesisi ile 5 Adet Solucan Gübresi Üretim Tesisi Protokolünü imzaladı.

Protokol imza töreninin ardından Vali Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Yaşam Standartlarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında üreticilere Güneş Enerji Sistemi ve Göçmen Çadırlarının teslimi gerçekleştirdi.

Programa ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Trabzon Botanik’te yer alacakÖnceki Haber

Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Tr...

Kar Gecikti, Çiftçiyi 'Zirai Don' Korkusu SardıSonraki Haber

Kar Gecikti, Çiftçiyi 'Zirai Don' Korkus...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar