Şekerbank

Şahin: Çiftçimiz Açısından Pompaj İle Sulama Çok Maliyetli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin: Çiftçimiz Açısından Pompaj İle Sulama Çok Maliyetli
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kendi üretimimizi kendimiz gerçekleştiriyoruz. Burada en önemli şey, sulanabilir arazidir. Çiftçimiz açısından pompaj ile sulama çok maliyetli. Bu nedenle sulama sıkıntısı yaşayan fidanlarını ekmekte güçlük yaşıyor. ”
Tofidass

Sanayiden gastronomiye, turizmden tarıma her o konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Her şey değişiyor. Biz bu değişimi kavradık. Her alanda doğru bir şekilde  büyüyoruz” dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünü yaptığı “Başkan Anlatıyor” programında Türkiye Belediyeler Birliği  ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarımda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin kendi kendine yetebilmesi adına tohum bankası, baharat kütüphanesi oluşturduklarını aktararak sözlerine şöyle devam etti: “Kendi üretimimizi kendimiz gerçekleştiriyoruz. Burada en önemli şey, sulanabilir arazidir. Çiftçimiz açısından pompaj ile sulama çok maliyetli. Bu nedenle sulama sıkıntısı yaşayan fidanlarını ekmekte güçlük yaşıyor. Burada büyük bir ekosistem var. Çiftçi rahat ederse esnaf rahat ediyor, esnaf rahat ederse de sanayi rahat ediyor. O nedenle bizim yeni dönemde mutlaka güneş enerjisi ile birlikte sulanabilir arazilere ulaşmamız ve maliyeti düşürmemiz gerekiyor. Mezopotamya’da bereketli hilalin ortasındayız. Evliya Çelebi buraya geldiğinde ‘Burayı anlatmaya ne kalem ne de kelam yeter’ diyor. Hakikaten bölgesel kalkınma açısından büyük bir fırsat var. Bizim bölgenin bütün toprağını sulayacak alt yapıyı ve teknolojiyi devreye sokmamız şart. Artık şehir milliyetçiliği sona erdi. Fıstık ve biber gibi ürünlerin hangi şehre ait olduğunu kanıtlamaktansa bu ürünlerin üretimini artırmak ve dünyaya pazarlamak en önemli amacımız olmalı.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal kalkınmanın anahtarı planlı ve sürdürülebilir bir üretim politikasıÖnceki Haber

Tarımsal kalkınmanın anahtarı planlı ve...

‘Gelecekteki olası sağlık sorunlardan halkı GDO’ya mahkum eden bu iktidar sorumludur’Sonraki Haber

‘Gelecekteki olası sağlık sorunlardan h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar