Şekerbank

Organik Arıcılığa Destek Devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Arıcılığa Destek Devam ediyor
Tofidass

Gümüşhane'de Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere organik temel petek desteği yapıldı.

Proje kaynakları ile alınan 180 kilogram organik temel petek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle Merkez'e bağlı Yitirmez köyündeki 3 işletmeye, Çaltılı köyündeki 2, Yeşildere köyündeki 2, Aktutan köyündeki 1, Torul ilçesi Gümüştuğ köyündeki 4 ve Dedeli köyündeki 1 olmak üzere toplam 13 organik arıcılık işletmesine teslim edildi.
Törende yaptığı konuşmada Gümüşhane'nin Çoruh havzasının bitki florası ve doğal yapısı yönünden organik arıcılık için oldukça uygun bir havza olduğunu kaydeden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, "Organik tarım faaliyeti diğer üretim alanlarına göre masraflı olması nedeni ile İlimizde 'Organik Arıcılık Projesi' uygulanmaya konulmuştur. Üreticilerimize temel petek (mum), organik kovan, organik Varrova ilacı ve KSK giderleri desteklenerek organik bal konusunda Gümüşhane'nin marka olmasına katkı sağlanacaktır" dedi.

Açıklamasının devamında "İlimizde 13 arıcımızla 1200 kovanla organik bal üretimimiz devam etmektedir. Hedefimiz ilk etapta 50 organik arıcı, ikinci etapta ise 100 organik arıcıya ulaşmak oluğunu ifade eden Birşen, Projenin önümüzdeki yıllarda da genişleyerek devam edeceğini İl Müdürlüğü olarak her türlü konuda çiftçimizin ve üreticimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm imkanlar bu projede olduğu gibi çiftçilerimiz ve üreticilerimiz içindir" dedi.

Organik temel petek dağım törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve organik arıcılık yapan üreticiler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Pancar Kooperatifi Konya Tarım Fuarına 1700 Çiftçi İle İştirak Ediyor.Önceki Haber

Kayseri Pancar Kooperatifi Konya Tarım F...

Kaçak Tohum, Fide ve Fidan Satana Para Cezası UygulanacakSonraki Haber

Kaçak Tohum, Fide ve Fidan Satana Para C...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar