Şekerbank

Meteoroloji'den Son Hava Durumu Tahmini Uyarısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji'den Son Hava Durumu Tahmini Uyarısı!
Tofidass

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Van ve Hakkari hariç) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzurum, Tunceli, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara'da biraz artacağı, iç ve doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile yarın zamanla batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli (51-100 kg/m2/ 24 saat) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Erzurum, Tunceli, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde (20 cm. ve üzeri) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla Doğu Anadolu'nun güneybatısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

'SARI' VE 'TURUNCU' UYARI NEDİR?

Meteoroloji'nin sitesinde turuncu uyarı, 'Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.' ifadeleri ile tanımlanırken, sarı uyarı için 'Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.' tanımı yapılıyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 7°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu

KIRKLARELİ 1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 6°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ 5°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 0°C, 8°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ 5°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 8°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 5°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in, gece saatlerinde K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 10°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 12°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 0°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde güney ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Kayseri ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

SİVAS -2°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 0°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU -2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ZONGULDAK 6°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAYBURT -1°C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

TRABZON 8°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Iğdır, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Bingöl, Erzurum, Tunceli, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM -1°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KARS -1°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA 5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu

VAN 3°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 8°C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 7°C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 8°C, 11°C

Parçalı çok bulutlu, yarın yağmurlu

ŞANLIURFA 9°C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden sonra 3 ila 5 (30-50 km/sa), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda akşam saatlerinde 2,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde doğusu yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinden sonra 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatı, kuzeyi yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden güneyinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, batısı gece saatlerinden sonra parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batısı batı ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden sonra doğusu kuzeydoğu, ilk saatlerde güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatleri ile yarın sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yarın öğle saatlerinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinde yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oktay: “Yerelden Kalkınma Olmazsa Ulusal Anlamda Kalkınmayı Başaramayız”Önceki Haber

Oktay: “Yerelden Kalkınma Olmazsa Ulusal...

Gençlerin Tarım ve Gıda Duyarlılığı ArtacakSonraki Haber

Gençlerin Tarım ve Gıda Duyarlılığı Arta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar