Şekerbank

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Tofidass

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Konya'nın batı çevreleri ve Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²), Muğla çevreleri ile Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 Kg/m² ve üzeri) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ VE YER YER AŞIRI YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya il genellerinde çok kuvvetli, Muğla Merkez, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ile Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 Kg/m² ve üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Burdur ve Isparta çevreleri ile Konya'nın batı ilçeleri, Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; güneydoğu yönlerden Ege ile Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde bölgenin güneyinde, güney ve güneydoğu yönlerden kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

EDİRNE 12°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

İSTANBUL 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

KOCAELİ 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²), Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 Kg/m² ve üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 6°C, 13°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 13°C, 17°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 10°C, 14°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 10°C, 15°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde çok kuvvetli, Muğla Merkez, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m²), akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 Kg/m² ve üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına(80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 13°C, 23°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA 16°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde kuvvetli, akşam ve gece saatlerinde Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

HATAY 9°C, 19°C

Parçalı bulutlu

MERSİN 14°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın batı kesimleri sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile Konya, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA 8°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu

ÇANKIRI 3°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın yağmurlu

ESKİŞEHİR 7°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

KONYA 6°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 7°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

DÜZCE 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KASTAMONU 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

ZONGULDAK 13°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın yarın güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 2°C, 16°C

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

ARTVİN 7°C, 16°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 11°C, 17°C

Parçalı bulutlu

TRABZON 11°C, 19°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -4°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

KARS -7°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

MALATYA -2°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN -3°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 4°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 5°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 9°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu, zamanla güneydoğu, yarın öğle saatlerinde batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, gece saatlerinden itibaren güneydoğu, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege’de doğu ve güneydoğu, yarın öğle saatlerinde güneyi güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi akşam saatlerinde 7 ila 9 (75-90 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: Kuzey Ege’de 1,5 ila 2,5m, zamanla 0,5 ila 1,5m, Güney Ege’de 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde güneyinde 4,0 ila 5,0m, gece saatlerinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile yarın öğle saatlerinde Doğu Akdeniz’in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, yarın öğle saatlerinde batısı güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın sabah saatlerinde 7 ila 9 (75-90 km/sa), öğle saatlerinde batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), zamanla 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinde doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: Batı Akdeniz’de 3,0 ila 4,0m, yarın sabah saatlerinde 4,0 ila 5,0m, Doğu Akdeniz’de 1,5 ila 2,5m, yarın sabah saatlerinde doğusunda 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa’da Gıda Denetimleri Aralıksız SürüyorÖnceki Haber

Bursa’da Gıda Denetimleri Aralıksız Sürü...

Türkiye'nin En Büyük Jeotermal Isıtmalı Serası OlacakSonraki Haber

Türkiye'nin En Büyük Jeotermal Isıtmalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar