Şekerbank

Mazotun Yarısını Biz Veriyoruz Ama Bazılarının Haberi Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mazotun Yarısını Biz Veriyoruz Ama Bazılarının Haberi Yok
Tofidass

Bazı hizmet ve yatırımların temel atma ve açılış programı için Gaziantep’e giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Valiliği ziyaret etti.

Valiliği ziyaretlerinde Şeref Defterini imzalayan Bakan Eroğlu’na Vali Ali Yerlikaya tarafından ilde yürütülen hizmet ve yatırımlar hakkında brifing sunuldu.

Atatürk Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yapılan çeşitli yatırımların temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Gaziantep’e geldiğini bildirerek, toplam maliyeti 668 milyon liraya ulaşan yatırımlara ilişkin bilgiler verdi.

Daha sonra Şahinbey İlçesi Şehreküstü konakları meydanında düzenlenen toplu temel atma, açılış ve kredi sertifika dağıtım törenine katıldı. Tören alanına giderken Karagöz Caddesi esnafını ziyaret eden Bakan Eroğlu, “Hayırlı işler” dileğinde bulundu.

Törene, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri ile yoğun bir vatandaş topluluğu katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gaziantep'e 668 milyon liralık yatırım müjdesi verdi.

Bakan Eroğlu 668 milyon lira değerinde yatırım yapmak için geldiklerini belirterek, "Ben de Gaziantep'i çok seviyorum. Gaziantep kahramanların şehridir. Vatanı ve bayrağını seven insanlardır. Biz buraya elimiz dolu geldik. 668 milyon liralık tesislerin temeli ve açılışları için geldik.

İslahiye Güneş Barajı ve Sulamasının temelini atıyoruz. Oğuzeli ilçe merkezinde  dere ıslahı projesinin temelini atacağız. Buradaki bütün baraj gölet sulamaları bitireceğiz.

Orman doğa korumayla ilgili seferberlik başlattık. Düzbağ'dan buraya su getiriyoruz. Gaziantep her şeyin en iyisine layıktır. Şu an tüneller deliyoruz. Daha önce sizlere 52 proje müjdesi verdik 42'sini tamamladık. Önümüzdeki yıl diğerlerini de tamamlayacağız. 5 bin adet fidan dağıtacağız" dedi.

Konuşmasının devamında üreticilere verilen mazot desteğine değinen bakan Eroğlu, "Mazotun yarısını biz veriyoruz ama bazılarının haberi yok. 'Mazotu şuna vereceğim.' diyor. Günaydın. Yarısını biz devlet olarak ödüyoruz. Haberi yok. 'Gençlerin, çocukların hastane giderlerini parasız yapacağım.' diyor. 'Good morning' demek lazım. Good morning ey Muharrem. Yapılan çalışmaları bilmiyorlar. Cahilliklerini de yüzlerine vurmak istemiyorum. İsterseniz siz basın mensuplarına e-postayla göndereyim. Arzu eden muhalefet liderlerine, milletvekillerine verebilirsiniz." dedi.

Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, "Yediğimiz her ekmekte bu toprağın kokusu var. Bu kutsal, aziz topraklarda kalkındırarak milletimize hizmetkar olmaya çalışıyoruz. Bugün bu memleketin sevdalısı Veysel Eroğlu bakanımız Gaziantep'te kendisine hoş geldiniz diyorum.

Her alanda olduğu gibi çevreyi koruma alanında da çağ atladık. Tüm milletimiz bu hizmetlerden istifade etti. Gaziantep'in 70 yıllık sorunlarını çözdü. Hayal olan her şeyi gerçekleştirdi. Bunlar istikrar sayesinde oluyor" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Sayın Bakanın her gelişinde müjdelerle geldiğini belirterek, Bakan Eroğlu'na teşekkür etti. Milli Mücadele Milli Parkanın müjdesini verdikleri için çok mutlu olduğunu belirten Baştan Şahin, Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

Program düzenlenen sertifika dağıtım sonrası iftar programıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya Birlik Arpa, Tritikale, Çavdar ve Yulaf Alım Fiyatlarını AçıkladıÖnceki Haber

Trakya Birlik Arpa, Tritikale, Çavdar ve...

Fakıbaba: Kalkınma Kırsaldan BaşlarSonraki Haber

Fakıbaba: Kalkınma Kırsaldan Başlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar