Şekerbank

Marmarabirlik’ten 231 milyon TL ödeme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmarabirlik’ten 231 milyon TL ödeme
2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik’te ortaklara 22 Aralık tarihinde 4.dilim olarak 231 milyon TL ödeme yapılacak.
Tofidass

Marmarabirlik 22 Aralık 2023 Cuma günü (yarın) ortaklara, 2 Aralık- 15 Aralık tarihleri arasında teslim ettiği ürün bedellerinin % 50’sinin karşılığı olarak 231 milyon TL ödeme yapacak. Ortaklar 4.dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecekler. Bu ödeme ile birlikte ortaklara toplam 1 Milyar 221 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiş olacak. Marmarabirlik alımların başladığı 24 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar 2 Milyar 777 milyon TL tutarında alım gerçekleştirdi.

Tavan fiyatın 45 TL, taban fiyatın da 125 TL olduğu 2023/2024 ürün alım kampanyasının sonuna doğru yaklaştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sonuna yaklaştığımız  ürün alım kampanya süresince üreticilerimiz sorunsuz bir şekilde ürünlerini kooperatiflerine teslim etmişlerdir. Tüm kooperatif bölgelerinde 18-20 dane zeytin alımları, ortalama % 41 oranındadır. 1 Kg zeytin üretim maliyeti 30 TL’dir. Marmarabirlik’in almış olduğu ürün miktarı ve ödenecek tutarı mukayese ettiğimizde yağlık dahil ortalama alım fiyatımız 91,50 TL’dir. Zeytin üreticisi emeğinin ve alın terinin karşılığını almıştır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi gelecekte en çok kazandıran tarım ürünü zeytin olacaktır.”

Ürün alımlarında olduğu gibi ürün satışlarının da Marmarabirlik açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan Asa, “Şimdiden aldığımız ürünün satış kısmını değerlendirmeye başladık. 125 TL’ye alınan ürünün % 25 firesi ile birlikte, alım maliyeti, nakliye, üretim, ambalaj, finansman ve pazarlama giderlerini de hesaba kattığımızda, 1 kg zeytinin Marmarabirlik’e maliyeti 223,00 TL’yi bulmaktadır. Bu üründen kazanç elde etmelisiniz ki aldığınız ürünü yerine koyabilesiniz. Marmarabirlik Yönetim Kurulu, Genel Müdürlük makamı, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla birlikte böyle zor yılı da sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Başvurular 2 Ocak 2024 Tarihinde Sona ErecekÖnceki Haber

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Başvurular 2 Oca...

Tarımın Üretim Maliyeti Ekim’de de ArttıSonraki Haber

Tarımın Üretim Maliyeti Ekim’de de Arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar